Севернокорейски въглища вероятно са били доставени на Южна Корея и

...
Севернокорейски въглища вероятно са били доставени на Южна Корея и
Коментари Харесай

Пробив в блокадата на Северна Корея?

Севернокорейски въглища евентуално са били доставени на Южна Корея и на Япония през Русия в нарушаване на глобите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи Reuters, като се базира на европейски разследващи служби.

През август предходната година Съветът за сигурност забрани да се купуват въглища от Пхенян. Това е главната експортна стока на Северна Корея. След това минимум три пъти Северна Корея е превозила въглища до съветските пристанища Находка и Холмск. Там те са били разтоварени и след това, както се твърди, били натоварени на кораби, които са ги доставили в Южна Корея и Япония.

Медията признава, че не може да удостовери дали в Южна Корея и Япония са доставени тъкмо тези въглища, които са били докарани преди този момент от Северна Корея.



Забраната за експорт на въглища беше наложена на Пхенян поради стартирането на междуконтинентална балистична ракета Хвасон 14.

Руското министерство на външните работи на няколко пъти сподели, че Русия изцяло съблюдава санкционния режим във връзка с Северна Корея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР