Севернокорейски хакери са се опитали да проникнат в системите на

...
Севернокорейски хакери са се опитали да проникнат в системите на
Коментари Харесай

Севернокорейски хакери удариха системите на компанията AstraZeneca, която прави ваксина срещу К-19

Севернокорейски хакери са се пробвали да обхванат в системите на английския производител на медикаменти AstraZeneca през последните седмици, оповестиха пред Ройтерс двама души, осведомени в въпроса.

Това става в миг, когато компанията се пробва да внедри своята ваксина против ковид.

През мрежовия уебсайт LinkedIn и WhatsApp хакерите са се обърнали към личния състав на AstraZeneca с подправени оферти за работа, настояват източниците на Ройтерс.

След това те са изпратили документи, за които се твърди, че са длъжностни характерности, към които обаче е бил прикачен злоумишлен код, предопределен да получи достъп до компютъра на жертвата и респективно до компютърната мрежа на AstraZeneca.

Опитите за хакерство са били ориентирани към "широк кръг от хора ", в това число личен състав, работещ по проучвания, свързани с разработваната от компанията ваксина против COVID-19, сподели един от източниците пред организацията, само че добави, че не се счита, че опитите за вкарване на злоумишлен вирус са били сполучливи.

Мисията на Северна Корея към Организация на обединените нации в Женева не отговори на искане за коментар от страна на организация Ройтерс. Преди това Пхенян отхвърли да е правил хакерски атаки.

AstraZeneca, която се трансформира в една от трите водещи разработчици на ваксини против COVID-19, също отхвърли да разяснява информацията на Ройтерс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР