Севернокорейски хакери са откраднали $540 милиона в най-мащабната кражба на

...
Севернокорейски хакери са откраднали $540 милиона в най-мащабната кражба на
Коментари Харесай

Севернокорейски хакери стоят зад кражбата на над $500 милиона в криптовалута

Севернокорейски хакери са откраднали $540 милиона в най-мащабната кражба на криптовалута в света, заяви блокчейн планът Ronin. Хакерската група, известна като Lazarus, стои зад офанзивата WannaCry Ransomeware от 2017 година, която засегна 200 000 компютъра по целия свят, в това число и тези на Националната здравна работа на Съединени американски щати.

Американското Министерството на финансите заяви, че кражбата е обвързвана с електронни адреси, употребени от Lazarus. Кражбата е осъществена посредством онлайн играта Axie Infinity.
 Рекордна кражба на криптовалута: Хакери
Рекордна кражба на криптовалута: Хакери " удариха " Ronin и отмъкнаха NFT за $615 милиона

Обект на офанзивата е била блокчейн компанията Ronin

" Съединените щати знаят, че Северна Корея от ден на ден разчита на противозаконни действия, в това число киберпрестъпления за генериране на доходи за своите оръжия за всеобщо заличаване и стратегии за балистични ракети, до момента в който се пробва да избегне строги наказания на Съединени американски щати и Организация на обединените нации ", написа The Guardian, цитирайки представител на финансовото министерство.

Групата Lazarus работи повече от 10 години с благословията на държавното управление на Северна Корея. На 29 март ФБР заяви, че групата Lazarus Group, взаимно с хакери от APT38, са виновни за кражбата на $620 милиона $ в Ethereum.

Според Съединени американски щати хакерската група Lazarus се управлява от Главното разследващо бюро на Северна Корея. Същите хакери бяха упрекнати за офанзивите с WannaCry през 2017-а, които засегнаха 200 000 компютъра по целия свят.

Смята се също и че групата е виновна за хакването на интернационалните банки и потребителски сметки. Те са и най-вероятните виновници за хакерските атаки против Sony Pictures Entertainment през 2014 година.
 Поредната кражба: хакери източиха близо $200 милиона от огромна криптоборса
Поредната кражба: хакери източиха близо $200 милиона от огромна криптоборса

Хакерският удар е един от най-опустошителните досега
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР