Северноатлантическият алианс скоро ще предостави на Украйна стотици единици оборудване

...
Северноатлантическият алианс скоро ще предостави на Украйна стотици единици оборудване
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг на Берлинския форум за външна политика: НАТО предоставя на Украйна системи за борба с дронове

Северноатлантическият алианс скоро ще даде на Украйна стотици единици съоръжение за противопоставяне на безпилотни летателни апарати, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на Берлинския конгрес за външна политика, написа БГНЕС.

" През идващите дни НАТО ще достави на Украйна системи за битка с дронове, стотици станции за интензивно заглушаване, с цел да им помогне да реагират на тази съответна опасност, в това число и от ирански дронове ", съобщи генералният секретар на Алианса.

Според него " е належащо освен да се дават на Киев обещаните системи за противовъздушна защита ", само че и да се усилят доставките на този тип съоръжение.

През август „ Вашингтон пост “ разгласява публикация, в която се твърди, че Иран доставя на Русия свои дронове. Впоследствие сходни изказвания бяха отправени и от чиновници на американската администрация. Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков назова тези известия неистина. Песков съобщи, че Кремъл не разполага с информация за закупуването от Русия на ирански дронове - въпрос, който би трябвало да бъде трансфериран към Министерството на защитата. Той също по този начин акцентира, че Русия употребява дронове локално произвеждане.

В края на септември иранският външен министър Хосейн Амир Абдоллахиан съобщи, че Техеран не поддържа нито една от страните в спора в Украйна и се опълчва на доставките на задгранично оръжие както за Киев, по този начин и за Москва.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР