Северноатлантическият алианс подписа договор за 1,2 милиарда долара за закупуване

...
Северноатлантическият алианс подписа договор за 1,2 милиарда долара за закупуване
Коментари Харесай

НАТО подписа договор за 1,2 милиарда долара за закупуване на 155 мм боеприпаси

Северноатлантическият алианс подписа контракт за 1,2 милиарда $ за закупуване на 155 мм артилерийски муниции. Това сподели пред публицисти след церемонията по подписването на документа генералният секретар на.

„ Току-що сключихме контракт за закупуване на 155 мм артилерийски муниции на стойност 1,2 милиарда $ “, сподели той, наблягайки, че „ това ще разреши на НАТО да пази своите съдружници, както и да продължи да оказва помощ на Украйна “.

Генералният шеф на Агенцията за поддръжка и доставяне на НАТО Стейси Къмингс на собствен ред сподели, че страните членки на Алианса ще получат муниции по подписания контракт в границите на 24-36 месеца.

„ Не виждаме директна или непосредствена опасност за съдружниците от НАТО, само че следим деликатно какво прави Русия “, сподели още толтенберг.

В същото време Столтенберг означи, че НАТО е нараснало своята зоркост и е нараснало наличието си в източната част на алианса след началото на военната интервенция на Русия в Украйна. По думите му от февруари 2022 година НАТО има две задания. „ Първата е да подкрепим Украйна, втората е да предотвратим пълномащабна война сред НАТО и Русия “, сподели той.

Генералният секретар също удостовери, че в края на тази седмица НАТО ще стартира най-мащабното си военно обучение с присъединяване на 90 хиляди души.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР