Северният обходен път на Бургас ще бъде пуснат до Великден.

...
Северният обходен път на Бургас ще бъде пуснат до Великден.
Коментари Харесай

Служебната власт пришпорва пускането на северния обходен път на Бургас без акт 16

Северният обходен път на Бургас ще бъде пуснат до Великден. Това разгласи служебният министър на районното развиване Иван Шишков, който дружно с кмета на Бургас Димитър Николов беше на ревизия на място. Пътят ще поеме трафика, приближаващ от автомагистрала " Тракия " и продължаващ към Поморие, Несебър и Слънчев бряг.

По думите на Николов с стартирането на пътя ще се редуцира значително времето за пътешестване до курортите по Черноморието, без да се постанова прекосяването през града.

" Това ще понижи и броя на пътните произшествия. Ще се понижи и замърсяването с фини прахови частици в жилищните територии на Бургас, изключително в жк " Изгрев ", означи Николов.

Шишков посочи, че пътят ще бъде пуснат за употреба с акт 15. Подобно на Северния обходен път на Поморие, по правата ще бъдат сложени знаци за ограничение на скоростта до приемането на акт 16, което би трябвало да стане чак за летния сезон на тази година, увери министърът.

За цялостното осъществяване на плана би трябвало да бъде инсталирано осветлението, посочи още служебният районен министър и добави, че точно осветлението е забавило дейностите по това трасе, само че планът за слагането му е бил утвърден преди месец - месец и половина.

Според Николов с обхода се заобикаля влизането в Бургас и водачите ще икономисват 20 минути в посока Слънчев бряг.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР