Северната скоростна тангента, на която на строителните норми при проверка

...
Северната скоростна тангента, на която на строителните норми при проверка
Коментари Харесай

Министър Шишков очаква европейската прокуратура да провери и Северната скоростна тангента

Северната скоростна дъга, на която на строителните правила при инспекция по-рано през седмицата, е строена с европейски пари, тъй че евентуално построяването и ще бъде тествано от Европейската прокуратура, сподели през днешния ден пред " Нова телевизия " служебният министър на районното развиване Иван Шишков. Той напомни, че странните неща при нея стартират още с плана, в който е заложена асфалтът да е с дебелина 20 см, при стандарт за автомагистралите от 28 сантиметра.

В допълнение даже по този начин заложената норма не е изпълнена и са сложени 14 сантиметра от материала. Това е с 30% по-малко от заложеното по план.

Иван Шишков добави, че проблем евентуално има и в пътната основа на Северната скоростна дъга, като чака там да бъде открита шлака, вместо изискваните натрошени камъни.

Предстои да бъде изработен разбор какъв брой пари са спестени, има ли още нарушавания и дали става въпрос за кражба.

" От последния месец, в който вършим всички тези инспекции на автомагистралите, те се трансфораха в сериал " Кражбата на автомагистрали ". От всяка инспекция излиза едно и също нещо - 25-30% от асфалта липсва ", сподели Шишков. Той посочи, че сигнал до Европейската прокуратурата за Северната скоростна дъга не е изпратен, само че подобен е подаден за ремонта на ул. " Граф Игнатиев ".

Още вижте във видеото
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР