Северна Македония започна процедурата по избор на ново правителство. На

...
Северна Македония започна процедурата по избор на ново правителство. На
Коментари Харесай

Македонските депутати гласуват новото правителство на Зоран Заев |

Северна Македония стартира процедурата по желание на ново държавно управление. На съвещанието на Народното събрание се чака да бъдат гласувани през днешния ден или на следващия ден предложенията за министри на бъдещия министър председател Зоран Заев. 

Заседанието на народните представители стартира със забавяне, само че при съблюдаване на всички нужни санитаро-хигиеннни ограничения, наложени поради пандемията от СOVID-19, заяви Българска национална телевизия. Новото държавно управление ще се смята за законно определено при приемането на нормално болшинство, т.е. 61 гласа. Правителствената коалиция ще бъде формирана от СДСМ и останалите партии от обединението „ Можем “, ДУИ и Директива за птиците, които събират общо 62 гласа.

Най-голямата опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ разгласи през вчерашния ден, че ще взе участие в дебата за избора на новото държавно управление и както съобщи представителят на партията Димче Арсовски, ще гласоподава " срещу ".

Броят на министерските постове в новото държавно управление е понижен със седем - до 19 министри и министър-председател.

Номинираният за министър председател Зоран Заев внесе в сряда програмата и състава на новото държавно управление. Предсрочните парламентарни избори в Северна Македония се организираха на 15 юли.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР