Северна Македония взе точка от европейския шампион Италия в квалификациите

...
Северна Македония взе точка от европейския шампион Италия в квалификациите
Коментари Харесай

Италия си тръгна само с точка от Скопие в дебюта на Спалети

Северна Македония взе точка от европейския първенец Италия в квалификациите за Евро 2024. Западната ни съседка стигна до 1:1 в дебюта на новия селекционер на " адзурите " Лучано Спалети. Така северномакедонците още веднъж влязоха в ролята на черна котка за италианците, откакто ги стопираха за присъединяване на Мондиала в Катар.


В 21-вата минута Сандро Тонали бе изведен на чиста позиция, само че ударът му срещна страничната греда. С това се изчерпаха и ситуациите през първата част. Гостите откриха резултата с първия си късмет през втората. Барела разтресе горната греда с удар от границата на наказателното поле и при добавката Чиро Имобиле с глава прати топката в мрежата.

Тимът на Спалети реши, че си е приключил работата и одобри играта доста покрай наказателното си поле. Македонците пробваха да заплашват вратата на Донарума с далечни удари, само че мъчно им се получаваше.

До 81-вата минута. Домакините получиха фаул на границата на наказателното поле и Елис Барди се възползва от шанса. Капитанът на Македония прати същинска тупалка и изненада Донарума, пращайки топката във вратарския ъгъл.

Равенството остави Италия на третата позиция с четири точки от три мача. Толкова има и Северна Македония, само че те са с мач повече. Лидер в групата е Англия с 13 точки от пет срещи, а вторият Украйна е със седем пункта от четири изиграни мача. По-рано денем двата отбора също приключиха при тъждество 1:1.

След няколко дни - във вторник, Италия посреща Украйна, а македонците гостуват на последния Малта. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР