Северна Македония и Албания останаха разочаровани. От целия този процес

...
Северна Македония и Албания останаха разочаровани. От целия този процес
Коментари Харесай

Илияна Йотова: България е лобито на ЕС за Западните Балкани

Северна Македония и Албания останаха разочаровани. От целия този развой - Европа не може да претендира да бъде международен водач, не може да застане като пълноправен сътрудник, в случай че не обезпечи участието на Западните Балкани. Европейски Съюз направи огромна неточност с това, че отсрочи решението за присъединение на Северна Македония и Албания за октомври. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов ".

Тогава ще забележим накъде ще тръгне процесът за Брекзит. Според Илияна Йотова ще се стигне до ново отсрочване на излизането на Англия от Общността.

България е лобито на Европейски Съюз за Западните Балкани, съобщи вицепрезидентът.

По мотив избора на управителните длъжности в Европейския съюз Йотова сподели, че се поставя каруцата пред коня - няма по какъв начин да сме уверени в личността, която ще оглави Европейска комисия, без да чуем тяхната визия, разяснява вицепрезидентът.

По думите ѝ още веднъж оставаме с усещането, че тези персони ще са плод на някаква договорка.
 Трети опит за избор на ръководител на Европейската комисия Трети опит за избор на ръководител на Европейската комисия
Европейският съвет ще направи трети опит да излъчи идващия ръководител на Европейската комисия. Европейските ръководители би трябвало да договорят и оста...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР