Северна Корея върна на САЩ тленните останки на американски войници,

...
Северна Корея върна на САЩ тленните останки на американски войници,
Коментари Харесай

КНДР върна на САЩ тленните останки на американски войници

Северна Корея върна на Съединени американски щати тленните остатъци на американски бойци, убити по време на Корейската война – последният ход в внимателната дипломация сред Вашингтон и Пхенян, оповестява Би Би Си (BBC).

Войски образуваха почетна стража, когато самолетът, пренасящ останките, кацна в американската база в Южна Корея. Роднините чакаха години наред да погребат останките на околните си.

Срещата Тръмп-Ким отдалечила нуклеарна злополука

Историческо здрависване и първи думи на Тръмп и Ким

Репатрирането беше контрактувано на срещата на върха през юни сред водача на Северна Корея Ким Чен-ун и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп .

Срещата, на която двамата реализираха единодушие за цялостното унищожаване на нуклеарно оръжие от Корейския полуостров, беше подложена на критика за неналичието на детайлности за това по кое време и по какъв начин Пхенян ще се откаже от нуклеарните си оръжия.

Връщането на тленните остатъци на американски бойци обаче беше една от четирите точки, които бяха изброени в декларацията след срещата през юни, и тя се извършва на 65-годишнината от подписването на примирието, което постави завършек на войната в Корея от 1950-1953 година

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА МЕЖДУ ТРЪМП И КИМ В ГАЛЕРИЯТА

Смята се, че 55 бойци са били върнати ,

само че техните остатъци ще би трябвало да бъдат тествани от правосъдни медици, с цел да се подсигурява, че те в действителност са били убити американски войски – допустимо е процесът на идентификация да отнеме години.

Повече от 326 000 американци водиха война дружно с бойци от Южна Корея и коалиция на Организация на обединените нации по време на войната с цел да поддържат Юга против комунистическия Север. Хиляди американски бойци се водят изчезнали, а към 5300 души от тях са изгубени на територията на настояща Северна Корея.

Президентът Тръмп благодари на Ким Чен-ун

за връщането на останките на американските военнослужещи. „ Останките на американските бойци скоро ще бъдат докарани в Съединените щати! След толкоз доста години това ще бъде популярен миг за доста фамилии. Благодаря на Ким Чен-ун “, написа Тръмп в обществената мрежа Туитър.

The Remains of American Servicemen will soon be leaving North Korea and heading to the United States! After so many years, this will be a great moment for so many families. Thank you to Kim Jong Un.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 27, 2018
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР