Северна Корея ще участва с пълна делегация на Зимните олимпийски

...
Северна Корея ще участва с пълна делегация на Зимните олимпийски
Коментари Харесай

Северна Корея ще изпрати пълна делегация на Олимпиадата в Пьончан


Северна Корея ще взе участие с цялостна делегация на Зимните олимпийски игри в Пьончан, Южна Корея, оповестиха през днешния ден двете страни в взаимно изявление. "Северна Корея ще изпрати спортисти, мажоретки, почитатели, танцови реализатори, показателен таекуондо тим и публицисти, а Южна Корея ще им обезпечи нужните улеснения и условия", се споделя в известието.

За присъединяване на Севера на Олимпиадата за първи път се заприказва след новогодишната тирада на Ким Чен Ун, когато севернокорейският водач съобщи, че двете страни ще договарят по този въпрос. Преговорите сред двете страни се състояха през днешния ден в Панминджон - село в демилитаризираната зона сред двете страни, като те включваха и други въпроси, в това число и възобновяване на по този начин наречената военна алена линия.

Днешното решение бе приветствано както от уредниците на Зимната олимпиадата, по този начин и от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. "Това е огромна стъпка напред за олимпийския дух", заявих Бах. До момента единствено двама спортисти от Северна Корея са покрили нормативите за присъединяване в Пьончан, само че присъединяване ще могат да вземат добилите известност мажоретки от страната. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР