Северна Корея разреши на своите граждани, които се намират в

...
Северна Корея разреши на своите граждани, които се намират в
Коментари Харесай

Пхенян разреши на своите граждани в чужбина да се приберат у дома, со с едноседмична карантина

Северна Корея позволи на своите жители, които се намират в чужбина, да се приберат вкъщи, съобщи осведомителната организация на Южна Корея - Йонхап, като се базира на държавни медии в КНДР. Това е знак за облекчение на рестриктивните мерки поради пандемията от КОВИД-19 в зтраната, отбелязва организацията, която е представена от Българска телеграфна агенция.

Щабквартирата на севернокорейската национална работа по противоепидемични ограничения разгласи, че " на жителите на КНДР е позволено да се завърнат в родината ", откакто е решено " степента на противоепидемичните ограничавания да бъде намалена с оглед световната епидемиологична обстановка ", осведоми централната организация на Северна Корея (КЦТА).

Уточнява се, че всеки завърнал се ще бъде подложен на " уместно здравно наблюдаване в изискванията на карантина в продължение на една седмица ".

Решението идва, откакто предходната седмица Северна Корея възобнови комерсиалните си полети до Китай и Русия - повече от три години откакто затвори границите си поради пандемията от КОВИД-19.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР