Северна Корея разполага с повече плутоний, отколкото се предполагаше до

...
Северна Корея разполага с повече плутоний, отколкото се предполагаше до
Коментари Харесай

Притеснително! Пхенян има повече плутоний от предполагаемото

Северна Корея разполага с повече плутоний, в сравнение с се предполагаше до този миг. Това демонстрират нови сателитни фотоси на нуклеарния център Йонбьон в страната, заяви „ Скай нюз “.

Термични изображения разкриват, че Пхенян преработва радиоактивното вещество и по този метод може да разшири програмата си за нуклеарни оръжия.

Снимките ще засилят и терзанията на интернационалната общественост от отношение на ракетната стратегия на севернокорейците. През последните месеци напрежението на Корейския полуостров доста се усили.

Базирана във Вашингтон платформа, следяща протичащото се в страната, уточни, че са били осъществени най-малко два цикъла на преправка. Целта на Северна Корея е да сътвори огромно количество плутоний, което да усили нуклеарната мощност на въоръжените сили.

Северна Корея употребява уран и плутоний за нуклеарните си бомби. Наскоро армията направи първи опит на междуконтинентална ракета. Съединените американски щати и Организация на обединените нации приканиха Пхенян да приключи провокациите.

Пхенян от своя страна упрекна американците и съдружниците им от Южна Корея, че се приготвят за инвазия в страната. Доналд Тръмп съобщи, че е вероятен „ огромен, огромен спор “ със Северна Корея, в случай че ескалира напрежението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР