Северна Корея продължава да развива ядрената и балистичната си програма,

...
Северна Корея продължава да развива ядрената и балистичната си програма,
Коментари Харесай

ООН алармира: Северна Корея се опитва да произвежда материал за ядрени оръжия

Северна Корея продължава да развива нуклеарната и балистичната си стратегия, в това число и потенциала си за произвеждане на съставни елементи за нуклеарни устройства, в нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, оповестяват в собствен отчет специалисти от международната организация.

В обобщение на отчета се споделя, че през предишния месец има доста ускорение на тестванията и тестванията, които Пхенян организира с нови ракети с непосредствен и вероятно със междинен обхват. Използвани са балистични технологии, технологии за ориентиране, както и твърди и течни горива.
Най-големият ракетен тест от 5 година: Оръжието е било със междинен обхват и е достигнало 2000 км височина
Северна Корея е направила най-голямото ракетно тестване от 5 години. Предполага се, че оръжието е било със междинен обхват на деяние и...
Прочети повече
" Изпробваните нови технологии включват бойни глави с хиперзвуково ориентиране и маневрена ракета притежател за наново влизане в атмосферата ", оповестяват специалистите. Освен това Северна Корея е демонстрирала " нараснали качества за бързо разполагане на военни елементи, огромна подвижност и усъвършенствана маневреност на ракетните си сили ".

Експертите декларират, че Северна Корея " продължава да търси в чужбина, материали, технологии и научно-технически познания за тези стратегии, в това число посредством киберсредства и взаимни научни проучвания ".

Преди година експертната група заяви, че Северна Корея е модернизирала нуклеарните си оръжия и балистичните си ракети, пренебрегвайки глобите на Организация на обединените нации, употребявайки хакерски атаки, с цел да подкрепи финансирането на своите стратегии. Тогава специалистите означиха, че Пхенян продължава да търси материали и технологии за арсенала си в чужбина, в това число и в Иран.

" Кибератаки, изключително против активи в криптовалути, остават значим източник на приходи " за държавното управление на Ким Чен-ун, се споделя в новия отчет на специалистите, които наблюдават осъществяването на глобите против Северна Корея, написа Българска телеграфна агенция.
Северна Корея е изстреляла две крилати ракети към Японско море
Северна Корея е изстреляла нещо, наподобяващо на две крилати ракети в Японско море край източния си бряг във вторник, оповестяват " Ройтерс "...
Прочети повече
През последните месеци Пхенян вкара разнообразни оръжейни системи и заплаши, че ще анулира продължаващия от четири години мораториум върху тестванията на по-мощни оръжия, като да вземем за пример нуклеарни опити и междуконтинентални балистични ракети.

През януари бяха изстреляни рекордните девет ракети, а оръжията, които Северна Корея тества напоследък, включват разработвана сега хиперзвукова ракета и ракета, изстрелвана от подводница.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР