Северна Корея продължава активното строителство по инфраструктурата на ядрения център

...
Северна Корея продължава активното строителство по инфраструктурата на ядрения център
Коментари Харесай

Експерти: Пхенян работи по инфраструктурата на ядрения център Йонбен

Северна Корея продължава дейното строителство по инфраструктурата на нуклеарния център Йонбен покрай Пхенян, заяви профилираният уебсайт 38 North , като цитира основаната в Съединени американски щати изследователска група към университета Джонс Хопкинс.

Търговските сателитни фотоси от 21 юни демонстрират, че развиването на инфраструктурата в Йонбен продължава с бързи темпове, предава ТАСС. По всичко наподобява, че измененията по системата за изстудяване на реактора за произвеждане на плутоний с мощ 5 МВт са приключени, считат специалистите. Те акцентират, че е мъчно да се дефинира дали площадката е в работно положение, или не.

Според наблюденията на цялата територия на комплекса Йонбен се работи за създаване на помощна инфраструктура, в това число няколко здания с незнайно предопределение. Близо до пробния нуклеарен реактор е завършило строителството на огромен инженерен център.

Работата в Йонбен не би трябвало да се преглежда в подтекста на обещанието на Пхенян за прекъсване на нуклеарната стратегия, считат специалистите.

В центъра на полигона е ситуиран цех за обогатяване на уран и реакторът, издигнат през 1986 година За година той може да създаде задоволително материал за няколко нуклеарни заряда.

Американският президент Доналд Трамп и водачът на Северна Корея Ким Чен Ин подписаха на 12 юни исторически документ, в който Пхенян се разгласи за цялостно нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров в подмяна на гаранции за сигурност от страна на Вашингтон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР