Унгария обеща да направи Европа отново велика“ по време на

...
Унгария обеща да направи Европа отново велика“ по време на
Коментари Харесай

Унгария поема председателството на ЕС с девиза „Да направим Европа отново велика“

Унгария даде обещание да „ направи Европа още веднъж велика “ по време на председателството си на Европейски Съюз, което стартира идващия месец, възприемайки известния избирателен девиз на някогашния американски президент Доналд Тръмп. Твърдолинейната ръководеща партия ФИДЕС на Виктор Орбан обаче отхвърля аналогията с девиза на Доналд Тръмп „ Да създадем Америка още веднъж велика “. Унгарските консерватори се афишират в отбрана на европейските и християнските полезности, като се опълчват на общите политики за банкет мигранти. Централноевропейската държава  поема шестмесечното ротационно председателство на Европейския съюз на 1 юли.

„ Нашето мото се отнася до интензивно, практическо председателство, очакване, че сме по-силни дружно, в сравнение с поотделно, и че дружно всички можем да останем това, което сме “, сподели унгарският министър по въпросите на Европейски Съюз Янош Бока по време на конференция, където разгласи стратегиите и задачите на страната по време на европредседателството. В отговор на въпрос на публицист той омаловажи връзката с лозунга на Тръмп „ Направете Америка още веднъж велика “ (MAGA). „ Не знам Доналд Тръмп в миналото да е желал да направи Европа велика “, пошегува се Бока.

Унгария уточни седем целта за своето председателство на Европейски Съюз, в това число възстановяване на конкурентоспособността на блока и прекъсване на миграцията без документи. Сред особено обрисуваните цели е и отпадането на сухопътните шенгенски граници за България и Румъния до края на годината. Сред останалите цели са възстановяване на европейското отбранително произвеждане и продължение на разширението на Европейски Съюз със страните от Западните Балкани и останалите претенденти от Източна Европа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР