Северна Корея подкрепя „свещената борба“ на Русия срещу Запада, Ким Чен Ун казва на Владимир Путин

...
Ние винаги ще подкрепяме решенията на президента Путин и руското
Коментари Харесай

„Ние винаги ще подкрепяме решенията на президента Путин и руското ръководство... и ще бъдем заедно в борба срещу империализма“, каза г-н Ким на г-н Путин чрез преводач.

Изображение: Руският президент Владимир Путин, вляво, и лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун се срещат на космодрума Восточни

Това идва, след като двамата си стиснаха ръцете те се срещнаха в космодрума Восточний, най-големия вътрешен център за изстрелване на космоса в Русия.

Двамата лидери водят разговори - първите им лични разговори от 2019 г.

Смята се, че г-н Путин търси боеприпаси от силно милитаризирана Северна Корея за нахлуването му в Украйна – което той самият сравнява със завоеванията на бившия империалистически монарх на Русия, Петър Велики.

Експерти смятат, че г-н Ким търси руска техническа помощ за усилията си да развие военни разузнавателни космически сателити.

Срещата дойде часове, след като Северна Корея изстреля две балистични ракети към морето, удължавайки изключително провокативен тест на севернокорейски оръжия от началото на 2022 г.

Изображение: A Южнокорейският телевизионен канал показва срещата на Путин и Ким. Снимка: AP

Г-н Путин приветства г-н Ким, който пристигна в съоръжението с лимузина, след като е пътувал от Пхенян в своя специален брониран влак с влиятелната си сестра Ким Йо Чен.

Двойката споделиха ръкостискане това продължи около 40 секунди, като г-н Путин каза, че е „много щастлив да види“ севернокорейския лидер.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР