Северна Корея почти е завършила възстановяването на ключов полигон за

...
Северна Корея почти е завършила възстановяването на ключов полигон за
Коментари Харесай

КНДР възстановява полигон за далекобойни ракети

Северна Корея съвсем е приключила възобновяване на основен полигон за тестване на далекобойни ракети в базата " Тончхан-ри " на западното крайбрежие, разгласи разузнаването на Южна Корея, представено от " Йонхап ".

Пхенян стартира работа по възобновяване на ракетната площадка през февруари, преди Съединени американски щати и КНДР да проведат среща на върха по-късно същия месец в Ханой, оповестиха депутати, които цитират Националната разследваща работа, която е разкрила информацията по време на съвещание на парламентарната комисия по разузнаване.

КНДР стартира възстановителна работа преди срещата в Ханой. Не можем да потвърдим какво значи това, разясни разузнаването.

Тоталитарната страна стартира да демонтира обекта през юли 2018 година, откакто водачът на КНДР Ким Чен-ун се съгласи да затвори базата по време на първата си среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Сингапур през предишния юни.

Действията на КНДР усилват спекулациите, че евентуално Пхенян ще възобнови тестванията на ракети или изстрелването на ракети със спътници, с цел да покаже недоволството си от влезлите в задънена улица нуклеарни договаряния със Съединени американски щати.

През предишния месец на срещата в Ханой Тръмп и Ким не съумяха да разрешат разликите по въпроса за нуклеарното разоръжаване на КНДР и анулацията на глобите на Запада.

Южнокорейското разузнаване добави, че Северна Корея наподобява продължава да поддържа обекта за обогатяване на уран към нуклеарния комплекс " Йонбьон " северно от Пхенян. Разузнаването разяснява, че " естествените интервенции " не престават. Подчертава се, че КНДР спря интервенцията в 5-мегаватовия нуклеарен реактор в комплекса в края на предходната година.

Междувременно разузнаването на Южна Корея заяви, че няма всеобща гибел от апетит в КНДР, макар че през тази година обстановката с дефицита на храна се утежнява.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР