Северна Корея обяви, че САЩ са я подтикнали да развива

...
Северна Корея обяви, че САЩ са я подтикнали да развива
Коментари Харесай

Северна Корея: Заради САЩ създадохме водородна бомба


Северна Корея разгласи, че Съединени американски щати са я подтикнали да развива нуклеарната си стратегия и да сътвори атомна бомба и балистични ракети.

Това съобщи заместник-председателят на Върховното национално заседание в Пхенян Ан Дон Чхун.
КНДР ще продължи да уголемява своя нуклеарен капацитет и няма да разисква своето право на нуклеарно оръжие до момента в който опасността от страна на Вашингтон продължи да бъде в действие, добави той.

„ С цялостна решителност ние ще разтеглим своите нуклеарни сили до момента в който не подсигуряваме мир в битката със Съединени американски щати. КНДР в никакъв случай няма да разисква своето право на нуклеарно оръжие, до момента в който Съединени американски щати не престават да резервират своята нуклеарна опасност и войнствена политика “, уточни още Ан, представен от БГНЕС.
По-рано през днешния ден Европейският съюз одобри нов пакет едностранни наказания във връзка с Северна Корея, които лимитират търговията с нефт, финансовите преводи и основаването на взаимни предприятия. Съюзът също по този начин включва в своя черен лист трима държавни чиновници и шест организации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР