Северна Корея изстреля успешно нова хиперзвукова ракета, съобщи в сряда

...
Северна Корея изстреля успешно нова хиперзвукова ракета, съобщи в сряда
Коментари Харесай

Северна Корея се стреми към използване на твърдо гориво за своите ракети

Северна Корея изстреля сполучливо нова хиперзвукова ракета , заяви в сряда държавната осведомителна организация KCNA, представена от " Ройтерс ". Това е още една стъпка в проект, който нейният водач Ким Чен Ун разказа като ориентиране към потреблението на твърдо гориво за зареждане на ракети на всички диапазони.

Северна Корея създава ракети и нуклеарни оръжия, без да бъде възпрепятстван от глобите вследствие на възбраните на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, до момента в който анализаторите споделят, че ракетите с твърдо гориво могат да бъдат по-бързи за разполагане от разновидностите с течно гориво.

Това провокира бързо наказание от съседите Южна Корея и Япония, както и от Съединените щати за (IRBM) в морето във вторник.

Ким управлява изстрелването на новата ракета Hwasong-16B, сподели KCNA, наричайки я стратегическо оръжие, демонстриращо " безспорното предимство " на отбранителната технология на Севера.

Ракетата усъвършенства плана на Севера за " слагане на всички тактически, оперативни и стратегически ракети с друг обхват на основа с твърдо гориво, следени с бойни глави и носещи нуклеарни бойни глави ", сподели Ким, съгласно KCNA.

Това би дало на Северна Корея к апацитет за " бързо, тъкмо и мощно поразяване на всяка цел от вражеската страна по света " , сподели Ким.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея (JCS) сподели, че изстрелването евентуално се е съсредоточило върху проби на летателните характерности на ракетата в ранния стадий на разработка, област, в която Северна Корея наподобява е постигнала непълен прогрес.

Ким обаче е " преувеличил " няколко спецификации, от обсега на полета до забавянето на запалването на мотора на втората степен и бързата смяна на орбитата на полета, сподели JCS.

Анализаторите споделиха, че не е ясно дали Северът ще създава единствено ракети с твърдо гориво в бъдеще и какво би означавало прекосяването към арсенала му от оръжия с течно гориво, като най-големите междуконтинентални балистични ракети (ICBM) Hwasong-17 и Hwasong-15..

Северна Корея може мощно да избира системи с твърдо гориво, където е допустимо, но същественото унищожаване на оръжия с течно гориво евентуално ще се изиграе единствено след години , сподели Анкит Панда от основаната в Съединени американски щати Фондация Карнеги за интернационален мир.

" Има явни стратегически преимущества пред силите с напълно твърдо гориво за тях под формата на по-голяма експедитивност, сърдечност и оцеляване ", добави той.

Според него, Северна Корея ще би трябвало да показва огромна убеденост в индустриалните си благоприятни условия, с цел да обезпечи на ракетите с твърдо гориво дълготрайна непоклатимост. През този интервал могат да зародят проблеми с горивото, които да доведат до отводи по време на полет.

" Индия и други страни са имали сходни проблеми с ракети с твърдо гориво ", сподели той. " Ракетите с течно гориво - макар стратегическите им дефекти - не са изправени пред този съответен дълготраен проблем. "

Преходът от течно към твърдо гориво може също да накара Северна Корея да сложи някои междуконтинентални балистични ракети в силози, в допълнение към мобилните ракети-носители, които е употребила до момента, добави Евелет.

Стремежът на Северна Корея към хиперзвукови ракети оказва помощ на по-широките й старания да употребява бойни глави, по-трудни за прихващане.

Бойните глави, нормално изстрелвани от такива ракети, се движат със скорост повече от пет пъти скоростта на звука или към 6200 км/ч,  като постоянно маневрират на относително ниски височини.

Тази маневреност, а не скоростта, е най-привлекателната характерност на сходни оръжия, споделят анализаторите, защото последните от време на време могат да бъдат съпоставени или надминати от обичайните бойни глави на балистични ракети.

Изстрелването във вторник, което последва наземен тест в края на март на мотор с твърдо гориво за нов вид хиперзвукова ракета със междинен обхват, също беше наказано от Англия, която сподели, че нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
 Северна Корея е главен снабдител на оръжия за Русия
Северна Корея е главен снабдител на оръжия за Русия

Това съобщи представителят на Пентагона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР