Северна Корея иска отпадане на санкциите, забраняващи износа на метал

...
Северна Корея иска отпадане на санкциите, забраняващи износа на метал
Коментари Харесай

Северна Корея иска облекчение на санкции, преди да говори за денуклеаризация

Северна Корея желае отпадане на глобите, забраняващи износа на метал и вноса на рафинирано гориво, преди да стартира още веднъж договарянията за денуклеаризация със Съединени американски щати, съобщи „ Ройтерс “.

Страната упорства за облекчение на рестриктивните мерки, свързани с вноса на първокласни артикули, с цел да може да се доставят фини алкохолни питиета и костюми. За тази информация оповестяват от Южна Корея по информация на ръководителя на тяхната Национална разследваща работа, Парк Джи-Уин.

Миналата седмица двете Кореи възвърнаха горещите телефонни линии, които Северна Корея спря преди година. „ Като причина за обновяване на договарянията Северна Корея твърди, че Съединени американски щати би трябвало да разрешат износа на минерали и вноса на пречистен нефт и артикули от първа нужда “, разгласи Ха Жуй, член на парламентарната комисия за разузнаване, пред кореспонденти, цитирайки Парк.

Най-желаните стоките са алкохолните питиета и костюмите от висок клас, освен за лично ползване на самия Ким Чен Ун, само че и за разпространяване измежду елита на Пхенян.

Съветът за сигурност на Организацията на обединените народи наложи необятен набор от наказания против Северна Корея поради осъществяването на нейните стратегии за нуклеарни и балистични ракети в нарушени с резолюциите на Организация на обединените нации. От 2006 година насам страната е провела шест нуклеарни теста и е изстреляла ракети, способни да ударят Съединени американски щати.

Съединени американски щати, Южна Корея и Япония на собствен ред също постановиха наказания против Северна Корея, която не е тествала нуклеарно оръжие и междуконтинентални балистични ракети от 2017 година, месеци преди историческата среща в Сингапур сред Ким Чен Ун и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Двамата имаха две срещи, само че без прогрес във връзка с това азиатската страна да се откаже от стратегиите си в подмяна на облекчение на някои наказания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР