Северна Корея е създала фалшива версия на Naver - най-големия

...
Северна Корея е създала фалшива версия на Naver - най-големия
Коментари Харесай

Пхенян фалшифицира популярен южнокорейски уебсайт, за да открадне данни

Северна Корея е основала подправена версия на Naver - най-големия южнокорейски интернет портал, като част от комплицирана фишинг офанзива, целяща събиране на персонална информация, заяви разследващата организация на Сеул.


Една от най-големите южнокорейски софтуерни компани Naver предлага безчет услуги, в това число карти, сходни на тези на Гугъл, финансови услуги, сходни на Apple Pay, и известни блогове и чат конгреси, които се употребяват всекидневно от доста корейци, оповестява Агенция Франс Прес.

Националната разследваща работа (NIS) на Южна Корея съобщи, че Пхенян е основал фишинг уебсайт, който възпроизвежда основната страница на Naver, в това число секциите за вести, търговия и недвижими парцели в действително време.

Сайтът, naverportal.com, е бил основан, с цел да хакне идентификаторите и паролите на южнокорейците в Naver, което е дало на Пхенян достъп до скъпи персонални данни, добавя организацията.

" Тъй като методите за хакерски офанзиви на Северна Корея против нашия народ стават все по-усъвършенствани, молим хората да бъдат изключително бдителни ", се споделя в изказване на NIS, като се добавя, че са подхванати ограничения за блокиране на фишинг уеб страницата от южнокорейските консуматори.

" Моля, прекратете достъпа до него неотложно, в случай че забележите страница, която не е общоприет URL адрес на домейна за достъп на Naver ", се добавя в известието.

Министерството на външните работи на Сеул разгласи също, че е решило да ускори съдействието си с Mandiant - американска компания за киберсигурност и дъщерно сдружение на Гугъл, за по-добра реакция на кибернетичните действия на Северна Корея.

" Северна Корея прави многопосочни хакерски атаки като кражба на криптовалута и хакване на сензитивна информация по целия свят ", се споделя в изказване на министерството.

Тази активност " освен предизвиква материални вреди на почтени лица и компании, само че и съставлява сериозна опасност за световната ИТ екосистема като цяло ", добави то.

Според Сеул, Токио и Вашингтон Пхенян е откраднал цели 1,7 милиарда $ в криптовалута единствено през предходната година и поддържа оръжейните си стратегии частично посредством събиране на информация посредством " злонамерени кибердейности ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР