Северна Корея е изстреляла няколко крилати ракети в Жълто море

...
Северна Корея е изстреляла няколко крилати ракети в Жълто море
Коментари Харесай

КНДР изстреля поредни ракети

Северна Корея е изстреляла няколко крилати ракети в Жълто море в събота. Това съобщи Обединеният комитет на началник-щабовете на южнокорейските въоръжени сили.

" Нашите военни ускоряват наблюдението и надвишават бдителността, поддържайки положение на цялостна подготвеност в тясно съдействие със Съединените щати ", се споделя в текстовото известие на JCS.

Военните не дават детайлности.

Информационната организация Yonhap свързва изстрелванията с завършилите в четвъртък взаимни военни учения Ulchi Freedom Shield сред Южна Корея и Съединените щати, които Пхенян преглежда като подготовка за навлизане на негова територия.

По-рано беше обявено, че в сряда, както се показва в известието на Генералния щаб на Корейската национална войска, публикувано от Централната телеграфна организация на Корея KCNA, Северна Корея е изстреляла две балистични ракети, които са реплика на нуклеарен удар по значими стратегически обекти в Южна Корея.

Пусковете на ракети са осъществени в отговор на ученията Ulchi Freedom Shield и по-специално на присъединяване на американския стратегически бомбардировач B-1B в сряда, отбелязва Генералният щаб.

" В отговор на това KPA организира тактическо обучение за нуклеарен удар, симулиращо унищожаването на значими командни пунктове и оперативни летища на Република Корея ", споделиха те.

Севернокорейските военни прибавиха, че " задачата на настоящето обучение е да изпрати ясно обръщение към враговете, които са дали отговор на нашите многократни предизвестия със заплашителни военни дейности ".
 Съединени американски щати стегнаха глобите против Северна Корея
Съединени американски щати стегнаха глобите против Северна Корея

Нови ограничения от Белия дом

Две изстреляни тактически балистични ракети " се взривиха на откритата височина 400 метра над задачата - острова, като тъкмо извършиха задачата за нанасяне на нуклеарен удар ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР