Северна Корея е изстреляла две балистични ракети в понеделник, съобщи

...
Северна Корея е изстреляла две балистични ракети в понеделник, съобщи
Коментари Харесай

КНДР изстреля 2 балистични ракети

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети в понеделник, заяви южнокорейската войска, ден откакто Северът даде обещание " офанзивни и смазващи " отговори на ново военно обучение на Съединени американски щати с Южна Корея и Япония, оповестява АП.

Обединеният комитет на началник-щабовете сподели, че ракетите са били изстреляни с период от 10 минути в североизточна посока в югоизточна Северна Корея.

В него се споделя, че първата ракета е прелетяла 600 километра, а втората ракета 120 километра, само че не се прецизира къде са се приземили. Северна Корея нормално изстрелва ракети към източните си води, само че дистанцията на полета на втората ракета беше прекомерно малко, с цел да доближи тези води.

Южнокорейските медии оповестиха, че е доста евентуално втората ракета да се е разрушила във вътрешен регион на Севера . Възможните вреди на територията на Севера не бяха обявени незабавно.

В отчетите се споделя, че първата ракета е паднала във водите край източния град Чонджин в Северна Америка.

Обединеният комитет на началник-щабовете увери, че  поддържа твърда подготвеност да отблъсне всевъзможни провокации от страна на Северна Корея по отношение на военния съюз със Съединените щати.
 КНДР видя зад военни учения
КНДР видя зад военни учения " азиатско НАТО "

Южна Корея, Япония и Съединените щати завършиха " Freedom Edge "

Припомняме, че Северна Корея осъди в неделя с, като ги назова " азиатска версия на НАТО " и предизвести за " съдбовни последствия ", оповестява Агенция Франс Прес.

Това идва ден откакто съдружниците завършиха тридневните учения, наречени " Freedom Edge ", за балистични ракети и противовъздушна защита, битка с подводници и отбранително киберобучение.

Лидерите на Съединени американски щати, Южна Корея и Япония се споразумяха на тристранна среща на върха предходната година да организират годишни учения в символ на единение пред нуклеарните закани на Северна Корея и възходящото районно въздействие на Китай.

" Категорично осъждаме провокативната военна проява на мускули против КНДР ", се споделя в изявленир на външното министерство на Пхенян, публикувано от държавната новинарска организация KCNA.

Последните взаимни учения включваха нуклеарния самолетоносач на Вашингтон USS Theodore Roosevelt, разрушителя с управляеми ракети JS Atago на Токио и изтребителя KF-16 на Сеул.

Пхенян постоянно е заклеймявал сходни комбинирани учения като подготовки за навлизане.

Междувременно сред двете Кореи през последните седмици нараства напрежението поради балоните с отпадък, които Пхенян изпраща - в отговор на сходни писма, изпратени на север от Юга, носещи материали, които се смятат за агитация.
 Южна Корея отхвърли
Южна Корея отхвърли " сполучливият тест " на КНДР, сподели фрагменти на експлодираща ракета

Армията дефинира изказванията на Севера за триумф като " машинация, пресилване и прикритие на неуспех "

Южна Корея също по този начин се тревожи от стоплянето на връзките на Севера с изолирания комшия Русия.

на ограниченията за надзор на оръжията, като доставя оръжия на Русия, с цел да ги употребява във войната в Украйна, а съветският президент Владимир Путин организира среща на върха с водача Ким Чен Ун в Пхенян този месец в проява на единение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР