Северна Ирландия успя да направи пълен обрат в добавеното време

...
Северна Ирландия успя да направи пълен обрат в добавеното време
Коментари Харесай

Северна Ирландия обърна Косово в края

Северна Ирландия съумя да направи цялостен поврат в добавеното време против Косово, в мач от Лига С от Лигата на нациите.

Мачът стартира със съществено предимство на гостите от Косово, като още в 5-тата минута Флоран Муслия стреля добре, само че вратарят на Северна Ирландия Пийкок-Фаръл реагира добре, с цел да предотврати попадение във вратата си. В 37-та минута се откри страхотна опция пред Елбасан Рашани, който насочи удар с глава, само че топката мина над напречната греда. Секунди по-късно Дион Чарлс насочи удар по тревата и всички чакаха да открие резултата, само че Ариянет Мурич направи ослепително избавяне.

Второто полувреме Северна Ирландия започна да играят по-добре от противника си и още в 47-та минута Конър Брадли накара Мурич да прави ново положително избавяне. В 58-та минута Косово съумя да изненада съперника си, откакто Ведат Муриджи показва доста добра техника стреля от разстояние, с цел да поведе тима си напред в резултата - 0:1. Северна Ирландия стартира незабавно да натиска и седем минути след позволения гол, Джош Магенис насочи удар от близо с глава, само че Мурич направи ново избавяне.

В 82-та минута въпреки всичко голът за домакините пристигна. Шейн Лейвъри центрира, а Гавин Уайт засече, с цел да изравни резултата. В 88-мата минута Муриджи бе на страхотна позиция още веднъж да изведе Косово напред в резултата, само че ударът му мина над вратата. В третата минута на добавеното време Гавин Уайт направи положително центриране, а Джош Магенис засече с глава, с цел да донесе трите точки на своя тим.

С тази победа Северна Ирландия са краткотрайно на трета позиция с актив от 5 точки, до момента в който Косово е единствено точка пред тях на второ място. В групата са още Гърция и Кипър, които играят по-късно през днешния ден.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР