Северен поток 2 няма да направи Германия зависима от Русия,

...
Северен поток 2 няма да направи Германия зависима от Русия,
Коментари Харесай

Северен поток 2 нямало да направи Германия зависима от Русия

" Северен поток 2 " няма да направи Германия подвластна от Русия, в противен случай - ще ѝ донесе изгоди. Това разгласи немският министър на стопанската система Петер Алтмайер в изявление за " Билд ".

" Говорим за редуциране на маршрутите за доставка и за основаването на нови структури за доставяне ", акцентира Алтмайер.

Той посочи, че в околните години потребността на Германия от газ щяла да се усили доста. Това се дължало на събитието, че страната скоро ще се откаже от въглищата и нуклеарната енергетика и ще бъде принудена да премине към газотурбинни електроцентрали през преходния интервал.

Според министъра по същата причина Берлин се интересува от построяването на терминали за приемане на американски шистов газ.

Миналия месец президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести европейските страни за вероятни наказания против участниците в " Северен поток 2 ". В същото време американският държавен глава добави, че " хората имат право да вършат това, което желаят ".

Според Тръмп в опитите да попречат на плана Съединени американски щати " пазят " Германия от Русия. Президентът също по този начин акцентира, че Вашингтон разполага с задоволително полутечен природен газ, с цел да удовлетвори европейското търсене на въглеводороди.

Проектът " Северен поток 2 " включва строителството на две тръби с общ потенциал от 55 милиарда куб. метра газ годишно от съветското крайбрежие, по дъното на Балтийско море, до крайбрежията на Германия. Новият газопровод се планува да бъде издигнат наоколо до съществуващия " Северен поток ". Завършването на плана е планувано за края на 2019 година

Освен Съединени американски щати и Украйна, срещу реализирането на плана се афишират Литва, Латвия, Полша, които назовават " Северен поток 2 " политически стимулиран. Украйна се притеснява от загубата на приходите си от преноса на съветски газ, Съединени американски щати пък интензивно лобират в Европейски Съюз за своя полутечен природен газ. Австрия и Германия поддържат плана. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР