Севастопол/Симферопол. Авиацията на Южния военен окръг (ЮВО) в Русия, използвайки

...
Севастопол/Симферопол. Авиацията на Южния военен окръг (ЮВО) в Русия, използвайки
Коментари Харесай

„Военний обозреватель“: Су-30СМ и Су-34 са нанесли удари по корабна групировка на условен противник в Черно море, ЮВО е отработил защита на обекти в Крим от удари на дронове

Севастопол/Симферопол. Авиацията на Южния боен окръг (ЮВО) в Русия, употребявайки три ескадрили изтребители и бомбардировачи е унищожила в Черно море ударна корабна формация на конвенционален съперник, а в същотовреме експертите за радиоелектронна битка (РЕБ) от ЮВО са отработили отразяване на удар от безпилотни летателни апарати (БПЛА) на условния съперник по военни обекти в Крим, осведоми военният портал „ Военний обозреватель “ .
Ответно-насрещният масиран авиационен удар по условни носители на ракетни установки е отработен от екипажите на изтребителите Су-30СМ и многофункционалните бомбардировачи Су-34 в границите на взаимни летателно-тактически учения с авиационните съединения и дивизии на противовъздушната защита (ПВО) на ЮВО.
Учението е извършено в комплицирана радиоелектронна конюнктура. Екипажи на самолети Су-24МР и радиотехнически подразделения от дивизията на Противовъздушна отбрана са провели разузнаване в региона на стрелбата.
На стадия на практическата работа за нанасяне на огневи провали са осъществени повече от 40 пуска на управляеми ракети клас „ въздух-земя “, а също така са употребявани към 20 авиобомби.
По-рано самолетите от оперативно-тактическата авиация на ЮВО са направили прехвръкване от Ростовска област до летищата за краткотрайно базиране на територията на Крим за присъединяване в взаимните летателно-тактически учения със съединенията на Противовъздушна отбрана.
В взаимните маневри са взели присъединяване повече от 1000 военнослужещи и са задействани повече от 50 самолета от далечната, оперативно-тактическата и щурмовата авиация, в това число аероплан за далечно радиолокационно засичане и ръководство А-50, стратегически многорежимен свръхзвуков ракетоносец-бомбардировач Ту-22М3, както и 10 кораба от Ченоморския флот.
По същото време, осведоми „ Военний обозреватель “, като се базира на известие от пресслужбата на ЮВО, са се състояли учения по отбраната на армейски обекти в Крим от удари на безпилотни летателни апарати (БПЛА).
„ Специалисти за РЕБ (радиоелектронната борба) от ЮВО в Крим на учения са отработили прикритие на военни обекти от бомбардировка на дронове на терористи. В хода на специфичните маневри военнослужещите са направили марш към посочените региони на щатната техника и са изпълнили нормативите за разполагане на модерни системи и станции за РЕБ “, се споделя в известието.
В маневрите са задействани станции за радиоелектронно заглушаване „ Житель “, „ Красуха “ и „ Борисоглебск “, както и мобилните системи за РЕБ „ Леер “. Отработени са определяне на посоката на сигнала и разбор на източниците на радиоизлъчване към дроновете на съперника, провеждащи разузнаване на цели за бомбардировка и производство на радиосмущения.
„ Отработени са задания по осъществяване на въздушно разузнаване, намиране и установяване на точките за връзка на съперника за последващото им огнево поразяване. Основната цел на мероприятията е била усъвършенстването на равнището на професионална подготовка на експертите за РЕБ при осъществяването на задания по прикриване на обекти от несанкционирано осъществяване на разузнаване от безпилотни апарати на съперника “, прибавят от пресслужбата.
Ученията на експертите от РЕБ са се провели на всички полигони в ЮВО, в това число в Армения и Абхазия. В мероприятията са взели участие 1500 военнослужещи и към 300 единици специфична техника.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР