Сеул. Решението на Северна Корея да прекрати ядрените си изпитания

...
Сеул. Решението на Северна Корея да прекрати ядрените си изпитания
Коментари Харесай

Yonhap: Прекратяването на ядрените изпитания на Северна Корея ще хвърли лъч светлина върху икономиката на Южна Корея

Сеул. Решението на Северна Корея да приключи нуклеарните си тествания ще докара до спад на несигурността в южнокорейската стопанска система, предава Yonhap базирайки се на локални стопански специалисти.
Решението на Северна Корея ускорява очакванията след локалните вложители, че намаляването на напрежението на полуострова ще отстрани така наречен „ Корейската отстъпка “, който подбива цената на акциите в локалните фондови тържища.
„ Обещанието на Северна Корея ще има положително въздействие върху южнокорейската стопанска система тъй като по-ниско напрежение е стабилизиращ фактор “, счита професорът по стопанска система от университета „ Йонсей “ Ким Юнг-сик. „ Това ще отстрани в огромна степен и „ Корейската отстъпка “ и ще ускори вложенията в страната “, добави той.
Междувременно и стремежите на севернокорейския водач Ким Чен-ун да съживи замрялата стопанска система на страната си може да докара до печеливши общи планове сред двете корейски страни, в това число и до повторното отваряне на индустриалния комплекс „ Кесонг “ в Северна Корея.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР