Сеул. Наследникът на голямата южнокорейска компания Самсунг“ Ли Джае-йон е

...
Сеул. Наследникът на голямата южнокорейска компания Самсунг“ Ли Джае-йон е
Коментари Харесай

AFP: Осъдиха на пет години затвор наследника на „Самсунг Електроникс“

Сеул. Наследникът на огромната южнокорейска компания „ Самсунг “ Ли Джае-йон е приет за отговорен и наказан на пет години затвор в петък, предава AFP. Той бе упрекнат в предоставяне на рушвет, злоупотреби и други закононарушения по отношение на корупционния скандал, който докара до свалянето на някогашният президент на страната Пак Гън-хе.
Присъдата може да сковава дейностите на голямата компания, оставяйки я в невъзможност.
Обвиненията на подсъдимия, който извършва длъжността заместител изпълнителен шеф на „ Самсунг Електроникс “, бяха свързани с даването на големи суми, равняващи се на към 40 млн. $ на приближен човек на президента Пак Гън-хе, в подмяна на услуги от страна на ръководещите и най-много помощ за наследяването на компанията. Това се случва, откакто основният изпълнителен шеф на компанията, бащата на Ли, претърпя тежък сърдечен удар и бе прикрепен към легло през 2014 година
Защитата отхвърли обвиняванията, потвърждавайки, че президент Пак Гън-хе е изнудвала компанията и Ли Джае-йон не е знаел нищо за плащаните суми. Още петима членове на Изпълнителния съвет на компанията бяха наказани на затвор до пет години. От отбраната обявиха, че ще апелират решението на съда.

Превод и редакция: Цанко Цолов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР