Сеул и Вашингтон приключиха шестдневното си военно учение Бдителна буря,

...
Сеул и Вашингтон приключиха шестдневното си военно учение Бдителна буря,
Коментари Харесай

Сеул и Вашингтон приключиха военното си учение след поредното изстрелване на балистични ракети от Северна Корея

Сеул и Вашингтон завършиха шестдневното си военно обучение " Бдителна стихия ", по време на което над територията на Южна Корея прелетяха американски стратегически свръхзвукови бомбардировачи Б-1Б, оповестиха международните организации.

Учението " Бдителна стихия " стартира в понеделник, като в него участваха към 240 военни самолета и два американски стратегически бомбардировача Б-1Б, както и четири изтребителя Ф-16 и четири Ф-35A. Това е първият случай от 2017 година, когато бомбардировач Б-1Б взе участие в взаимни американско-южнокорейски учения. Това демонстрира " комбинираните отбранителни качества и решимостта на Република Корея и Съединени американски щати да отговорят уверено на всевъзможни провокации от Северна Корея, както и готовността на Съединени американски щати " да приложат разширени ограничения за въздържане, се прибавя в изказването.

Вчера Пхенян изиска от Съединените щати и Южна Корея да спрат " провокативните " въздушни учения. Тази заран Северна Корея изстреля четири балистични ракети с дребен обхват в Жълто море. Те са прелетели към 130 км на надморска височина от към 20 км по данни на южнокорейската войска.

Северна Корея извърши серия от изстрелвания на ракети тази седмица, едно от които може да е било несполучлив опит за изстрелване на междуконтинентална балистична ракета. Тези дейности бяха наказани от Вашингтон, Сеул и Токио.

Изстрелването на ракети докара до спекулации, че Северна Корея може да се готви за обновяване на нуклеарните опити за първи път от 2017 година, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР