Сестрите, които принадлежат към ордена Поклонници на Евхаристията, са поели

...
Сестрите, които принадлежат към ордена Поклонници на Евхаристията, са поели
Коментари Харесай

В храм в Испания монахини предлагат бира и Божието слово

Сестрите, които принадлежат към ордена " Поклонници на Евхаристията ", са поели активността на бара в храма Естибализ край баския град Витория от предходните му притежатели - монаси бенедиктинци
Конгрегация от католически монахини е отворила бар в античен храм в Северна Испания, където наливат бира с вярата да се популяризира Божието слово измежду жадните посетители, посещаващи римското светилище от XI в., оповестява Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че мнозина ще си помислят, че това е извънредно, тъй като в никакъв случай не са го виждали. Но знаете ли, не е грях да изпиеш една бира ", споделя родената в Маями сестра Гуадалупе и прибавя, че барът съставлява " отворена врата за нас, с цел да благовестим ".

Сестрите, които принадлежат към ордена " Поклонници на Евхаристията ", са поели активността на бара в храма Естибализ край баския град Витория от предходните му притежатели - монаси бенедиктинци, които преди този момент били дали заведението на локална асоциация.

Манастирските братя са живели там от 1923 година, само че са го напуснали през септември 2022 година заради намаляването на броя им и преклонна възраст.

Миналата година 18 монахини, множеството от тях колумбийки, се реалокираха да се грижат за храма и неговите поклонници. По-рано прочут като бар " Патер ", монахините го преименуват на Amaren Etxea, или " Дом на майката " на баски, един от най-старите европейски езици.

През първия уикенд след повторното отваряне на бара, което съответства с началото на Страстната седмица, монахините носеха бармански престилки върху сиво-белите си раса, до момента в който поклонниците се редяха на опашка, с цел да създадат поръчките си.

" Обичам ги, тъй като постоянно ги виждам толкоз щастливи и усмихнати, те предават доста мир и наслада ", споделя за монахините послушницата Мария Елена Саез, която чака да се замонаши.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР