Сещате ли се за онова прекрасно чувство – когато сте

...
Сещате ли се за онова прекрасно чувство – когато сте
Коментари Харесай

Как да се справим с недоспиването – следвайте нашите 5 стъпки

Сещате ли се за това прелестно възприятие – когато сте се наспали добре и се будите като по филмите – безгрижно протягайки ръце и поздравявайки слънцето? Ако това ви звучи като нещо, което се случва единствено в най-смелите ви фантазии, то ние сме тук, с цел да ви помогнем. Въоръжете се с хубава възглавница, чаша чай и четете деликатно идващите редове, в които ще ви разбираем за какво е извънредно значимо да се наспиваме добре и до какви последици може да докара некачественият сън или неговата липса. За десерт – имаме и решение за това! Но първо, дано се срещнем с обстоятелствата, колкото и стряскащи да звучат някои от тях.

До какво може да докара неналичието на сън?

Добре познатото „ кисело “ изражение и неналичието на фокус денем са измежду най-често срещаните последици. Но знаете ли, че лишаването от сън също може да има дълбоки последствия за вашето физическо здраве? Един на всеки трима души* страда от неприятен сън, като измежду най-честите виновници за това са стресът и прекаляването с времето пред компютъра, изключително в този момент, когато мнозина от нас работят от у дома. Всеки е изпитвал умората и неприятното въодушевление, които бележат деня ни след безсънна нощ. Ако обаче тези нощи стартират да зачестяват, психологичните резултати стават по-сериозни. Мозъкът стартира да се замъглява, което затруднява концентрацията и вземането на решения, а възприятието на изнемощялост се усилва.

Какви са аргументите за неприятния сън или недоспиването?

 f iStock

Има доста вероятни аргументи за бодърствуване, в това число вашите привички за сън и метода ви на живот. Те могат да включват невъздържание с електронните устройства директно преди лягане, консумация на прекалено много кофеин, шумови разстройства, неуместна спалня или избрани страсти. При някои хора стресът, безпокойството, депресията или работният график също оказват въздействия върху съня.

Как да подобрим съня си?

Включете физическата интензивност в всекидневието си

Редовната физическа интензивност насърчaва по-добрия сън. Изберете си такава, която ви доставя наслаждение, с цел да упражнявате не, тъй като „ би трябвало “, а тъй като ви кара да се чувствате по-добре и ви зарежда с позитивна сила, която също благоприятства съня. Най-удачното време за тренировки е заран или следобяд, избягвайте силови и кардио тренировки директно преди лягане. Добре е да прекарвате повече време на открито денем, а уикендите да се отдадете на малко по-далечни разходки измежду чист въздух.

Овладейте паниките си

 h iStock

Знаем какъв брой пагубна е тревогата за качеството на съня. Опитайте се да разрешите паниките или терзанията си преди да тръгнете да си лягате. Запишете си на лист какво ви е на разум и по-късно го оставете настрани за на следващия ден. Погрижете се за стрес мениджмънта в работния и в персоналния си живот - започнете с главните неща, като образуване, задаване на цели и прехвърляне на задания. Медитацията също може да облекчи тревогата и върви ръка за ръка с положителния сън.

Обърнете внимание на това какво ядете и пиете

Не си лягайте гладни или преяли. Избягвайте да консумирате храни, от които ви става тежко – включително „ джънк “ и захарни произведения в границите на няколко часа преди лягане. Дискомфортът, който това ще провокира може да ви държи будни известно време. Никотинът, кофеинът и алкохолът също заслужават нараснало внимание. Стимулиращите резултати на никотина и кофеина лишават часове, с цел да изчезнат и могат да нарушат качествения сън. И макар че алкохолът може да ви накара да се чувствате сънливи, той може да наруши съня по-късно през нощта.

Придържайте се към режим на съня

 h iStock

Освен целесъобразните минумум 7 часа, които да отделяте за сън, се старайте на лягате и ставате едновременно всеки ден. Опитайте се да ограничите разликата в графика си за сън през делничните нощи и уикенда до не повече от един час.

Пробвайте този трик: в случай че не заспите в границите на към 20 минути, напуснете спалнята си и направете нещо релаксиращо – почетете книга или си пуснете успокояваща музика. Върнете се в леглото, когато сте изтощени. Повторете, в случай че е належащо.

Разчитайте на точния асистент

 s Rescue

Ако към момента не сте разкрили своята сполучлива формула за елементарно заспиване и първокласен сън, може да разчитате на верния асистент - продуктите RESCUE Night. Те освен ще ви оказват помощ да заспите по-лесно, само че и ще ви отърсят от отрицателните и тревожни мисли, които ви сполитат, когато след тежък или стресиращ ден останете сами със себе си в леглото. Направете заспиването по елементарно, освен това по естествен метод благодарение на под формата на спрей или капки. Освен универсалната композиция от 5 цветни есенции на доктор Бах, спрей и капки съдържат също и моноесенция от бял див кестен („ цветето на мисловните стихии “), изключително подобаваща против неприятни мисли преди сън. Ако приемате композиция денем, тя няма да ви направи сънливи, а в противен случай – ще успокои мозъка и усъвършенства концентрацията ви. не съдържат седативи – те са напълно естествен способ за балансиране на страстите и мислите, който да отключи личния капацитет за бързо заспиване на организма ви и нескончаем, непробуден сън. Сънотворното деяние на комбинацията настава единствено в случай че към този момент сте се отпуснали с желанието да спите, а на сутринта сте бодри и отпочинали.

Продуктите търсете в аптеките и онлайн на

* Източник: https://www.nhs.uk/live-well/sleep-and-tiredness/why-lack-of-sleep-is-bad-for-your-health/
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР