Сервирайте този суши омлет в кори нори със зелена салата

...
Сервирайте този суши омлет в кори нори със зелена салата
Коментари Харесай

Суши омлет в кори нори

Сервирайте този суши омлет в кори нори със зелена салата и сотирани скариди

Необходими Продукти

● яйца - 4 бр.
● сол - 1/4 ч.л.
● кори от водорасли - 1 лист (нори или други по избор)
● растително масло - ¼ ч.ч.

Салата


● зелена салата - на усет
● чери домати - на усет

сотирани скариди


● скариди - 150 г
● зехтин - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Подгответе си зелената салата с чери и нар авансово и оставете на студено, до момента в който приготвяте омлета и скаридите.

Направете яйчена примес. В купа разбийте 4 яйца със щипка сол. Ако употребявате по солени водорасли, намалете количеството сол. Можете също по този начин да добавите 1 ч.л. оризово вино, с цел да намалите аромата на яйцата.

Загрейте тиган с незалепващо покритие към 10/15 см диаметър. Ако употребявате по-голям тиган, може да се наложи да извършите повече яйчна примес за омлет.

Равномерно намажете първокласен незалепващ тиган с растително масло. Загрейте на междинен огън за 1-2 минути. Ако употребявате по-голяма тава, може да се наложи да извършите повече яйчна примес.

Започнете да готвите.

Изсипете яйчената примес в тигана и я разпределете отмерено, като наклоните тигана с кръгови придвижвания. Оставете за 1-2 минути, до момента в който дъното се запече, само че от горната страна има малко сурово яйце.

Отгоре прибавете лист водорасли. Залепете кората върху омлета и обърнете в паница, в случай че желаете кората да е от горната страна. Другият вид е още в тигана да започнете да навивате омлета с кората, като по този начин тя ще остане вътре в рулото от омлет.

Охладете го.

Поставете навитото яйце в плоска бамбукова поставка и навийте постелката над и към нея. Внимателно стиснете към външната страна, с цел да оформите по хубаво рулото. Ако нямате бамбукова постеля, можете да пропуснете това. Оставете го да се охлади най-малко 10 минути, преди да го оформите.

Изрежете - нарежете напряко на части към 4/5 см.

Сервирайте:

Сервирайте този суши омлет в кори нори със зелена салата и сотирани скариди по избор, филийка пушена сьомга. Насладете се на чудесна, вкусна и потребна закуска!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР