Сервирайте патешко магре с круши и ванилия, за да отбележите

...
Сервирайте патешко магре с круши и ванилия, за да отбележите
Коментари Харесай

Патешко магре с круши и ванилия

Сервирайте патешко магре с круши и ванилия, с цел да отбележите специфичен мотив, обвързван с обичан човек

Необходими Продукти

● пачи гърди - 1 бр. 400 г с кожа
● круши - 3 бр. (300 г на обелени и почистени)
● лук - 1 глава (150 г обелен)
● масло - 40 г
● зехтин - 1 с.л.
● ванилия - 2 шушулки
● вино - 60 мл вид Педро Хименес
● сол - 1 щипка или на усет + за месото

Начин на подготвяне

Извадете патешките гърди от хладилника и ги оставете на стайна температура, с цел да не са студени, когато ги печем. През това време пригответе гарнитурата от круши.

Накълцайте лука на по-едро и го задушете в маслото с лъжица зехтин. Разбърквайте на моменти. Когато омекне (около 10 минути) прибавете почистените круши на късчета, цепнете надлъжно шушулките ванилия и изстържете семенцата при всичко останало. Налейте виното, щипка сол и гответе под похлупак 30 мин на сдържан огън. Разбърквайте понякога, с цел да не загаря по дъното, а в случай че прецените, редуцирайте силата на огъня.

Готовия сос пасирайте. Трябва да е с гъста консистенция като мармалад. По предпочитание си прибавете сол за контрастност сладко-солено.

Направете ромбоидни прорези по кожата на патешките гърди, без да стигате до месото. Натъркайте със сол единствено от страната на кожата.

Загрейте на мощен огън тиган с незалепващо покритие и дебело дъно. Положете в него патешкото магре откъм кожата и печете до тъмно- златист тен. Отделената лой сипете в обособен съд - в случай че е тъмна и загоряла, я изхвърлете, в противоположен случай може да употребявате за картофки или добавите малко от нея в соса.

Обърнете и печете до мрачен тен и от другата страна, като редуцирате огъня с 1-2 степени. Тъй като едно 400-грамово магре е и дебеличко, може да запечатате и от страните. Отвътре би трябвало да остане розово.

Сервирайте на момента патешкото магре с ароматния сладостен сок. Доста ексцентрична композиция, която ще ви изненада и очарова!

*Преди да нарежете месото, оставете го да почине 3-4 минутки. Може да завиете, с цел да не изстива.

Поръсете с едра люспеста сол Малдон.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР