Серотонинът е хормон, който действа като балансьор на настроението и

...
Серотонинът е хормон, който действа като балансьор на настроението и
Коментари Харесай

Серотонинова диета и 7 задължителни храни

Серотонинът е хормон, който работи като балансьор на настроението и съня ви. В този ред на мисли дава отговор и за това да бъдете щастливи. Ето за какво е толкоз значимо да поддържате равнищата на серотонин оптимално. За задачата ще ви оказват помощ няколко храни и още няколко хитрини.

Тъй като серотонинът се синтезира от аминокиселината триптофан, може да опитате да консумирате храни, богати на триптофан. Установено е, че хората, които страдат от меланхолия и са постоянно в неприятно въодушевление, изпитват недостиг на триптофан.



Ето няколко храни, които ще ви оказват помощ да увеличите тези равнища и да стимулирате синтезирането на хормона серотонин:

1. Яйца
И по особено жълтъците са извънредно богати на триптофан, тъй че всеки ден трябв пъкъла консумирате най-малко по едно яйце/жълтък, с цел да стабилизирате равнищата на серотонин в организма ви.

 Добави изложение

2. Сирене
Бялото саламурени сирене е отличен източник на триптофан. Включвайте го всекидневно към закуски, салати или пък добавяйте към омлета си.



 Добави изложение

3. Ананас
Това е най-богатият източник на триптофан в света на плодовете и зеленчуците. И до момента в който при доматите равнищата на триптофан се усилват, колкото повече узрява и омеква домата, то при ананаса е добре да не чакате дълго, а да го консумирате преди малко узрял и пресен.

4. Тофу Соевите артикули са богати източници на триптофан. Можете да замените с тофу съвсем всеки протеин, в съвсем всяка рецепта, което го прави отличен източник на триптофан за вегетарианци и вегани.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР