Серийният убиец Джефри Дамър отново се появи в медиите след

...
Серийният убиец Джефри Дамър отново се появи в медиите след
Коментари Харесай

Имате излишни 150 000 долара? Купете си очилата на серийния убиец Джефри Дамър

Серийният палач Джефри Дамър още веднъж се появи в медиите след излизането на новия сериал на Netflix „ Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story “, който драматизира историята на килъра.

Сега един онлайн магазин – профилиран в такъми, свързани с убийства и серийни убийци – се надява да завоюва от неочаквания скок в интереса към Джефри като пусне за продажба очилата, които той носи в пандиза, за 150 000 $.

 YouTube.com/c/Jakewebber9

Според New York Post затворническите очила на Дамър са били изложени за продажба от колекционера Тейлър Джеймс, притежател на основания във Ванкувър „ уебсайт за убийства “ Cult Collectibles. Според Fox Business Джеймс е придобил мрачната, само че паметна светиня и редица други предмети, благосъстоятелност на Дамър, откакто икономката на бащата на килъра се е свързала с него. Уговорката им е Джеймс да уреди продажбата на предметите в подмяна на % от облагата.

„ Това е може би най-рядкото нещо, най-скъпото нещо, може би единственото по рода си нещо, което в миналото ще бъде в Cult Collectibles. Няма второ мнение “, споделя той във видеоклип в YouTube.

Както мнозина знаят – и от ден на ден откриват, с помощта на поредицата на Netflix – Джефри Дамър убива 17 момчета и млади мъже сред 1978 и 1991 година, най-вече в Милуоки, Уисконсин. Жертвите му са най-често чернокожи, азиатци или латиноамериканци, доста от които гейове, само че всичките млади – на възраст от 14 до 32 години.

Въпреки че получава 15 доживотни присъди плюс 70 години, времето му в пандиза е кратковременно – тъй като на 28 ноември 1994 година наказан палач на име Кристофър Скарвър убива Дамър, като го пребива до гибел с железен кол в банята на пандиза.

Именно животът и гибелта му в пандиза вършат очилата толкоз специфични, съгласно Джеймс.

„ Те бяха в килията му, когато беше погубен в пандиза “, изясни той в YouTube. „ Той ги носеше най-малко през целия си престой в пандиза, а по-късно бяха в склада. “

Очилата не са единственият признак на фамозния палач, които Джеймс продава. Той предлага също продукти като фотографията на Дамър от пети клас ($3500), данъчните му формуляри от 1989 година ($3500) и психологическия му отчет ($2000). Други предмети пък – като подписаната Библия на Дамър, която килърът е употребявал в пандиза (13 950 долара) – към този момент са продадени.

Въпреки че очилата, както и другите продукти, не са показани на уеб страницата Cult Collectible, TMZ оповестява, че Джеймс ще договаря с купувачите уединено. Според New York Post той към този момент е продал различен чифт очила на Дамър на частен покупател.

Но не всички са разчувствани от възраждането на интереса към серийния палач. Семействата на доста от жертвите му стачкуват против сериала – в това число Рита Исбел, сестрата на 19-годишната жертва Ерол Линдзи. През април 1991 година Дамър подлага Линдзи на изключително ужасна гибел, като пробива дупка в главата му и излива солна киселина в нея, сякаш с вярата да го докара до положение „ сходно на зомби “.

По-късно, на процеса против Дамър, Исбел изнася пламенна реч… която Netflix възпроизвежда в сериала.

„ Когато гледах част от сериала, това доста ме тормози, изключително когато видях себе си – когато видях името си да се появява на екрана и тази дама [актрисата в нейния образ] сподели буквално тъкмо това, което споделих аз “, споделя Исбел. „ Върна всички тези страсти, които изпитвах тогава. Никога никой не се е свързвал с мен по отношение на сериала. Мисля, че Netflix трябваше да попита дали имаме нещо срещу или по какъв начин се усещаме по отношение на продукцията им. Не ме питаха нищо. Просто го направиха. “

Независимо дали ви харесва или не, манията по Джефри Дамър и неговите ужасяващи закононарушения наподобява е тук за посто. Всеки, който се интересува от затворническите очила, ще би трябвало да се свърже непосредствено с Джеймс или може да прегледа Cult Collectibles за други предмети, притежавани от известни серийни убийци.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР