Серия от земетресения стреснаха хората в Турция рано тази сутрин.

...
Серия от земетресения стреснаха хората в Турция рано тази сутрин.
Коментари Харесай

Серия от земетресения стреснаха хората в Турция

Серия от трусове стреснаха хората в Турция рано тази заран. Три труса разклатиха разнообразни елементи на страната, оповестяват турската Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) и основаната в Истанбул сеизмологична обсерватория Кандили.
Трус с магнитуд 4,3 е бил регистриран през днешния ден  в 7:56 ч. в окръг Малатия, Югоизточна Турция. Епицентърът на земетресението е бил в град Пютюрге. Дълбочината на труса е била 7,04 км, оповестяват от АФАД.
В 7:15 ч. в близкия окръг Хатай е регистриран трус със мощ 3,9. Епицентърът на земетресението е бил в Средиземно море, близо до град Самандаг, на дълбочина 7 километра.
Малатия и Хатай са измежду единайсетте мощно наранени окръга при разрушителните трусове на 6 февруари.
В 5:18 ч. е записано друго земетресение в Средиземно море със мощ 4,3. Трусът е усетен най-много в курорта Датча, окръг Мугла, Югозападна Турция. Дълбочината му е била 6,94 км.
Последвали са редица вторични земетресения след трите трусове. Няма информация за ранени хора и за нанесени материални вреди, само че земетресенията са провокирали суматоха измежду хората. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР