Сериозно повишаване на цените на основните храни отчита националната статистика.

...
Сериозно повишаване на цените на основните храни отчита националната статистика.
Коментари Харесай

Сериозен скок на цените на основните храни

Сериозно повишение на цените на главните храни регистрира националната статистика. Най-голямо е повишаването при хляба и олиото, а разноските на семействата за най-необходимите артикули са нарастнали с 2% за една година.

"Близо месец и повече олиото е вдигнато. Хлябът е вдигнат повече от два месеца. За бензина да не приказваме по какъв начин нараства ", споделят консуматори пред Нова телевизия.

Икономистите удостоверяват - растеж в цените на хранителни артикули има, а това натежава най-много на хората с ниски приходи.

"Ако разгледаме дребната потребителска кошниците - цените на хляба, на зърнените култури, там има осезателен скок и този скок е за поредна година. Вие знаете, че хлябът е малоценна стока и колкото и да нараства неговата стойност, търсенето е еднно и също. Хората тъсят самун ", споделя Любослав Костов, стопански специалист на КНСБ.

Той добави, че стоките, които нарастват в дребната потребителска кошница, понижават най-много покупателната дарба точно на хората с ниски приходи.

През последната година по-съществено повишаване от 4,6 % има в образованието. А при финансовите услуги, където влизат и банковите такси, има повишение на цените с над 25% за година.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР