Сериозно, някой щеше ли да запомни с нещо Андрей Кузманов

...
Сериозно, някой щеше ли да запомни с нещо Андрей Кузманов
Коментари Харесай

Алчният бизнесмен, честният Кузманов и къщичката за пиленца

Сериозно, някой щеше ли да запомни с нещо Андрей Кузманов в ролята му на длъжностен министър на спорта, в случай че не бяха ежедневните му изявленията за ЦСКА? Не спря да приказва за отговорностите от наеми и такси. Защо те се приспадат? Защото множеството били вложени в базата на Панчарево, а трябвало да е на стадион " Българска войска ". Отгоре на всичко с новия Подробен устройствен план ЦСКА има право единствено да смени седалките и да постави козирка на това държавно оборудване, което тъне в съсипия. Всички изявления на Кузманов обаче бледнеят пред днешното му послание.

Така, да стартираме с " анонимността " на писмото, пуснато нощес от " алените ". Едва ли някой си мисли, че го е писал Бай Добри. Подписано е от всичките спортни клубове на ЦСКА, носили най-вече популярност на България през годините. И импровизирано от цялата " алена " общественост, на която в действителност й писна за едни да може, а за ЦСКА да не може. Цоцане, цоцане, цоцане, както се изрази Стойчо Младенов.

Министърът длъжностен за равнопоставеност пописа... Когато от ЦСКА се желае наем, а от Левски не, това равнопостованост ли е? Когато страната оказва помощ на Берое, това равнопоставеност ли е? Когато се подвигах естрада " Моци " в Разград, равнопоставеност ли е? Ами когато се строят игрища на пловдивските Ботев и Локомотив? Разберете го един път вечно, ЦСКА е марката на футбола ни в Европа. Няма различен с такива триумфи и няма да има. Това е институция. И тук няма равнопоставеност - ЦСКА постоянно ще бъде това зад граница, което другите единствено могат да мечтаят. Три пъти полуфинал в Европа! Само това ще напиша. И още веднъж ще повторя - до момента в който Турция опрости дълг от 100 милиона евро на Галатасарай заради сходни аргументи, тук подигравката с ЦСКА продължава през целия фиктивен преход. Едно време вицепремиер не криеше фантазиите си да закрие " алените ". Не съумя. ЦСКА постоянно ще го има, тъй като е обичан от доста хора. Които ще изразят позицията си за всичко протичащо се.

Политик да приказва за алчни предприемачи е малко по-безвкусно и от най-евтината луканка. Още по-жалко звучи, когато косвено е отправено към индивида, който няма аналог в България като финансова помощ към спорта. Човекът, който има сърце и душа за спорт, той е в кръвта му. Който десетки години дава, дава и дава. Който построи първенци. Преди известно време имах опцията да направя изявление с Илиана Раева. Помните ли какво сподели за този " лаком " предприемач? Че е бялата лястовица на спонсорството към българския спорт. Само тази година е дал над 400 000 лв. на заслужилите ни героини от Олимпиадата - под формата на финансов тласък или веществен. Едни от героините позираха и благодариха за лъскавите чисто нови джипове, други до чек за 200 000 лв.. Ако създадем една анкета измежду спортистите ни от последните 15-20 години, мнението им за този " лаком " предприемач ще е позитивно. Защо е помагал и продължава да оказва помощ на доста от тях.

Сещам се и за онази къщурка, да, тази за пиленцата. Не знам министър Кузманов какво е съградил в петобоя и спорта като цяло. Но, колкото и да е съградил, като дребна къщурка за пиленца е. В съпоставяне с палата, двореца, небостъргача, съграден от въпросния " лаком " предприемач. Този, който трансформира базата в Панчарево от цялостна съсипия в съвременна. И в този момент желае да остави за поколенията нов стадион на ЦСКА. Да влага пари в държавния парцел. Дали този човек е за дължимите от наеми и такси милиони? Ще ги заплати, но би трябвало да има сигурност в градежа на новия стадион. Няма по какъв начин да баламосват тъкмо него.

Много може да се написа за този " лаком " предприемач. Който оказва помощ освен на спортисти, само че и на хора, които даже не познава. Хора, изпаднали в неволя. Не, не желая да го изкарам ангел. Нека делата приказват за хората, а не думите. Но едно е несъмнено - този " лаком " предприемач се е потвърдил като татко на стотици спортисти през годините. В петък става на 59 години. Огромна част са минали под знака на спорта. Този човек ще бъде запомнен от историята. Други може да ги запомниш единствено празни приказки и нищоправене. Те оставят неприятен усет в устата. Да, тъкмо като най-евтината луканка...
 Министър Кузманов отговори на ЦСКА
Министър Кузманов отговори на ЦСКА

" Работя само в полза на българския спорт "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР