Сериозно недоволство сред ръководствата на клубовете, играчи и треньори предизвика

...
Сериозно недоволство сред ръководствата на клубовете, играчи и треньори предизвика
Коментари Харесай

Клубовете в Италия са възмутени от правителството

Сериозно неодобрение измежду управленията на клубовете, играчи и треньори провокира решението на държавното управление на Италия да удължи възбраната за тренировки до 18 май. В същото време самостоятелният спорт в парковете ще бъде позволен от 4 май. Според президента на Лацио Клаудио Лотито това решение е спорно и нелогично.
 Има последна дата за рестарт на сезона в Серия А
" Значи Чиро Имобиле и Един Джеко ще могат да тичат в парка, а Лоренцо Инсиние на плажа, само че не и в базата на клубовете си. Наясно сме, че вирусът няма да изчезне бързо и по тази причина би трябвало да се научим да живеем с него. Футболът е обществен феномен и в случай че не бъде възобновен, това ще нанесе вреди на стотици милиони. Да оставим настрани позицията на Лацио в класирането, аз постоянно съм се обявявал за това да се защищити футболът, почитателите и цялата промишленост от непоправими вреди ", споделя Лотито.
Думите му не са изолирани. Подобно мнение показаха и от Рома, където също не одобряват възбраната за още две седмици.
От италианската асоциация на играчите нарекоха възбраната " дискриминационна и нелогична ".
" Не разбираме с какво тренировката в специфична и затворена за външен достъп база е по-опасна от такава на обществено място ", пишат от асоциацията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР