Сериозно напрежение имаше днес в Благоевград, където беше открит Македонския

...
Сериозно напрежение имаше днес в Благоевград, където беше открит Македонския
Коментари Харесай

Псувни и обвинения за физическа саморазправа при откриването на македонски клуб в Благоевград

Сериозно напрежение имаше през днешния ден в Благоевград, където беше открит Македонския културен клуб. 
Прочетете още
Президентът на македонската опозиционна партия " Левица " Димитър Апасиев заяви, че е бил физически атакуван от " български прям шовинист ", оповестяват във фейсбук страницата на партията.

Провокаторът носел високоговорител и нападнал физически Димитър Апасиев. Според крайнолявата партия
българската полиция въобще не реагирала, до момента в който македонците сами не почнали да го гонят от групата и да скандират " Македония ".

Апасиев съобщи, че " за разлика от откриването на фашистки клубове в Македония, това е името на антифашистки и комунистически стихотворец и от тази идеологическа позиция левицата дава цялостна поддръжка ". 

Не позволихме провокацията на македонските жители в Благоевград. Феновете на „ Пирин ” се държаха най-любезно - те задаваха въпроси, не получиха отговори от македонските посетители. Това съобщи зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки пред Нова телевизия.
„ Целта, в случай че избухне напрежение, беше, да изравнят резултата ”, съобщи той визирайки вандалщините при откриването на нашия клуб в Битоля.

„ Много парадоксално щяхме да потвърдим, че сме един народ, в случай че ги бяхме набили ”, сподели евродепутатът и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация.

За наличието на водача на опозиционната партия в Македония ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски той разяснява, че Мицкоски е лидер на организация, откраднала четири свещени за България букви.

„ Мицкоски е един от дребното в Македония, който няма български корени, неговата история е просръбска, проколонистка. Той няма да види там дядо си, само че попречи на другите можеха и трябваше да го видят ”, сподели Джамбазки.

Той запита какво ще ни покажат в този македонски клуб – Сборникът на братя Миладинови ли, които са българи или стихове от Григор Пърличев, един от най-хубавите поети, българин.

Министерство на външните работи с коментар за идно разкриване на Македонския културен клуб в Благоевград

„ Провокацията им не стана през днешния ден и това е добре. Тези 200 души бяха пристигнали с рейсове от Скопие. Не реализираха задачата си ”, сподели Джамбазки.

По думите му българските клубове в РСМ са застрашени – „ Македония е страна, която желае да е член на Европейски Съюз приема закон, който збранява гражданските организации ”, даде образец Джамбазки.

" Македония е, била и ще бъде българска ", съобщи още Джамбазки.  Снимка: Стандарт
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР