Сериозни щети по жилищата в четириетажния блок в русенското село

...
Сериозни щети по жилищата в четириетажния блок в русенското село
Коментари Харесай

След пожара в Русенско: Обитателите на блока се страхуват как ще изкарат зимата

Сериозни вреди по жилищата в четириетажния блок в русенското село Червена вода нанесе пожарът, който лиши живота на възрастен мъж. Притесненията на хората в кооперацията са по какъв начин ще се оправят в зимния сезон.

Ремзи Мехмедов и брачната половинка му още не могат да дойдат на себе си след преживения смут. Те първи виждат пожара, тръгнал в дома на съседа им.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Бяхме на терасата, усетихме миризма на кабели, изгорели кабели, и като погледнахме, видяхме пожара към този момент. След като видяхме пожара, брачната половинка ми отиде да разсъни, или просто да види притежателят дали е у тях. Установих, че е в тях, излязъл, питала газова бутилка имат ли, споделил, че имат и тя се уплашила и тръгнала нагоре да се обажда на хората да се изтеглят, да излизат от блока на открито, кой както може да избяга “, споделя Ремзи.

Жената, както и други от съседите й, остават блокирани на горните етажи. Когато идват пожарникарите, част от хората са евакуирани благодарение на стълба.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Тя се пробвала, слязла до третия етаж, загърната с едно одеяло, видяла, че няма да успее и се върнала назад. Пламъкът беше в самото жилище, стълбището беше цялото черно, мрачно, аз колкото да излязох. Не може да се диша, един черен дим, нищо не се вижда….Извадиха едно малко дете и едно семейство извадиха със стълбата “, продължава описа си Ремзи.

„ Аз потеглих да излизам от входната врата и из веднъж видях единствено един черен облак, като катран черен. Не можах да сляза, оттова се връщам обратно, и споделям да отворим терасата, тъй като почна да влиза тоя черен катранен пушек в коридорчето ми “, добавя съседът му Искрен Иванов.

Вместо да честват, през почивните дни хората бяха заети с премахване на вредите.
Снимка: btvnovinite.bg
„ В момента вие сами виждате каква е нещастието тук в блока. Прозорците са изпочупени, въпреки всичко е зимен сезон, дават го към този момент да е малко по-благоприятно времето, в случай че почне да вали сняг, не знам дали някой ще успее да ни помогне най-малко да възстановим дограми и вероятно, в случай че би трябвало, даже сме подготвени единствено материали да ни дават, ние да се хванем всички комшии, колкото можем, малко да го освежим “, разяснява Искрен.

Блокът има професионален домоуправител, който към този момент е направил оглед на място. Предстои да беседва с кметицата на селото, с цел да се потърси метод да се подкрепят потърпевшите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР