Сериозни рокади извърши ръководството на МВР, като смени седем директори

...
Сериозни рокади извърши ръководството на МВР, като смени седем директори
Коментари Харесай

Цветанов: Политиката кадрува в МВР, стойностните служители бягат

Сериозни рокади извърши управлението на Министерство на вътрешните работи, като смени седем шефове на полицейски ръководства в София. Продължава следствието на служители на реда след разкритията за " чадър " на Георги Семерджиев.

" Не би трябвало всички да се поставят под общ знаменател. Начинът, по който се работи, основава чувство, че цялата система е деморализирана и няма съгласуваност и взаимоотношение. Това е кампаниен детайл - когато има обстановки, постоянно се подхващат гръмки послания, добре възприети от обществото, само че не дават резултат ", разяснява някогашният вътрешен министър и водач на " Републиканци за България " Цветан Цветанов в студиото на " Денят ON AIR ". 

Той дефинира рокадите като кампанийни и зле обосновани. Цветанов не е уверен, че седемте заменени началници на полицейски ръководства носят персонално виновност.
" Ако някой от тях е основал нужната организация и надолу се е пропукало по веригата? Проблемите в последните години се замитат, Министерство на вътрешните работи няма пътна карта за излизане от обстановката, която е доста тежка в тази политическа турбулентност. В Министерство на вътрешните работи се намеси доста политика, политиката взе да кадрува ", съобщи Цветанов.  

И посочи коя е виновната фигура във вътрешното ведомство - генералният комисар.

" Генералният комисар управлява, координира, управлява превантивната активност, оперативно-издирвателната. Конкретен е периметърът на управнически пълномощия на основния комисар - ето за какво законът за Министерство на вътрешните работи беше изменен и той към този момент има заместници.  Виждаме, че никой не разяснява професионалната активност на генералния комисар ", уточни някогашният вътрешен министър. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР