SpaceX започна да изпраща оферти на индивидуални клиенти за закупуване

...
SpaceX започна да изпраща оферти на индивидуални клиенти за закупуване
Коментари Харесай

SpaceX започна да продава компактните антени Starlink Mini много по-скъпо, отколкото Илън Мъск обеща

SpaceX стартира да изпраща предложения на самостоятелни клиенти за закупуване на новата компактна сателитна антена Starlink Mini на цена от 599 $.

Това е доста по-висока цена от 250-300 $, за която по-рано загатна основният изпълнителен шеф на SpaceX Илън Мъск.

Starlink Mini е доста по-малка от общоприетата антена Starlink и може елементарно да се побере в раница. Тя разполага с вграден Wi-Fi рутер и конектор за зареждане от електрическата мрежа. Антената също по този начин поддържа зареждане от външно зарядно устройство или powerbank посредством USB-C, стига източникът на зареждане да е с мощ най-малко 100 W. Това ще изисква и закупуването на спомагателен кабел от SpaceX.

Starlink Mini е освен по-малка, само че и предлага по-скромна скорост на трансфер на данни от малко над 100 Mbps (в съпоставяне със скорости до 200 Mbps за общоприетия модел). На потребителите със Starlink Mini се предлага извънредна услуга за народен роуминг Mini Roam против 30 $ на месец в допълнение към съществуващия тарифен проект, само че размерът на трафика в роуминг е стеснен до 50 GB на месец. Всеки идващ гигабайт ще коства по 1 $.

Това значи, че един американски клиент на Starlink, употребяващ общоприетия тарифен проект, ще похарчи 150 $ на месец, само че ще може да употребява сателитен интернет освен вкъщи, само че и да вземе антената със себе си, където и да отиде. Потребителите нямат право да употребяват антената в придвижване или да преустановят месечната си роуминг услуга. Интересното е, че все още няма обособен тарифен проект Mini Roam.

Засега единствено жителите на Съединени американски щати, които са получили специфична покана от SpaceX могат да поръчат тази компактна антена. В същото време компанията нарежда актуалната висока цена от 599 $ като краткотрайна мярка заради ограничавания индустриален потенциал. В бъдеще се възнамерява доста понижаване на цената на устройството, изключително за райони с незадоволително развита интернет инфраструктура.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР