Сериозни мерки за сигурност се предприемат в Обединеното Кралство, заради

...
Сериозни мерки за сигурност се предприемат в Обединеното Кралство, заради
Коментари Харесай

Лондон под обсада заради визитата на Байдън

Сериозни ограничения за сигурност се подхващат в Обединеното Кралство, поради визитата на президента на Съединените щати – Джо Байдън. Той ще се срещне с министър-председателя на страната Риши Сунак и Крал Чарлз трети.

В Лондон тече подготовка за сигурността преди идването на президента на Съединените Щати Джо Байдън. Според традицията президентът отсяда в Уинфийлд Хаус, резиденцията на американския дипломат в Риджънтс Парк. Байдън ще се срещне с министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак на " Даунинг стрийт ", както и с крал Чарлз III за първи път, откогато е коронясан.

 
Кралицата е имала дългогодишни разговори и срещи с 13 президенти на Съединени американски щати. Смятало се е за позитивен знак президентът да бъде сниман до кралицата. Чарлз е значима фигура в света на зелената сила. Така че мисля, че няма нищо неприятно за американския президент да се снима до него.
Джордж Грос, историк в Кралския лицей, Лондон

След визитата си във Англия Байдън ще отпътува за срещата на върха на НАТО във Вилнюс, Литва. Там водачите на Алианса ще обсъдят войната и ще преразгледат проектите си за справяне с съветската експанзия.

 
Ако войната към момента продължава, водачите би трябвало да поддържат този съюз в подготвеност. Съединените щати и Англия работят дружно и мисля, че действат извънредно дейно в тази област. Така че съгласно мен това е опазване на тези специфични връзки в подтекста на НАТО.
Джордж Грос, историк в Кралския лицей, Лондон

Последната спирка на президента Байдън е в Хелзинки, където се чака да се означи разширението на съюза, защото Финландия е най-новият член на НАТО. Неговият консултант по националната сигурност Джейк Съливан съобщи, че пътуването ще показва изтъквам водачеството на президента на международната сцена.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР