Сериозна промяна може да стане факт от следващия сезон в

...
Сериозна промяна може да стане факт от следващия сезон в
Коментари Харесай

Връщат петте смени във Висшата лига от следващия сезон?

Сериозна смяна може да стане факт от идващия сезон в британската Висша лига. „ Daily Mail “ твърди, че петте смени могат да бъдат върнати за мачовете от шампионата още след лятото.

Премиър лийг остана един от дребното шампионити в Европа, в които сега са позволени единствено три смени. Висшата лига разреши на мениджърите да вършат по пет промени единствено през 2020 година, откакто сезонът бе възобновен след паузата поради първата вълна на пандемията. След това обаче в Англия се отхвърлиха тази смяна да остане, макар че ФИФА и УЕФА разрешиха всяка федерация да реши въпроса независимо.

В множеството шампионати петте смени се резервираха като опция, като това важи и за евротурнирите. По-малките клубове в Премиър лийг обаче взеха решение, че това дава преимущество на по-големите и по тази причина се върнаха към формата с три смени.

Мениджърите на Ливърпул и Манчестър Сити – Юрген Клоп и Хосеп Гуардиола, бяха най-яростните поддръжници на това правилото за петте смени да остане годно и в Англия. Изданието обаче в този момент твърди, че има огромен късмет германецът и испанецът най-накрая да побеждават в тази борба.

Причината за това е, че Асоциацията на професионалните футболисти също поддържа твърдо връщането на петте смени, което е в директна връзка със здравето на футболистите. Информацията се добавя от това, че въпросът още веднъж ще бъде издигнат на среща на клубовете от елита през юни и този път има огромен късмет концепцията да получи нужната поддръжка и да бъде въведена за идващия сезон.

EXCL: Premier League discussing bringing back five substitutions with top flight clubs told to expect a vote in June |
— MailOnline Sport (@MailSport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР