Сериозна критика срещат новите правила за пътуване в столичния градски

...
Сериозна критика срещат новите правила за пътуване в столичния градски
Коментари Харесай

Софиянци скочиха срещу премахването на картата за една линия, предложено от Борис Бонев

Сериозна рецензия срещат новите правила за пътешестване в столичния градски превоз. Голяма част от пасажерите още не са осведомени с тях, а наложителното валидиране на картите провокира сериозен отпор. Има и санкция от 3 лв. за невалидиран документ, което е друго от тази за без билет, която от Нова година е 40 лв..

Жителите и гостите на София недоволстват в профила на Центъра за градска подвижност във Facebook по разнообразни причини  - от блокирали валидатори до неспособност на възрастни хора да се оправят с модернизацията.

Сериозно неодобрение среща решението на Столичния общински съвет да отстрани месечните абонаментни карти за една линия на градския превоз. Досега тя струваше 23 лева Пътници недоволстват, че с новите транспортни документи ЦГМ не предлага опция, а приканва към разсрочено заплащане на карта за всички линии против 370 лева В уеб страницата Петиция.com към този момент е отворена подписка ЦГМ да възобнови продажбата на картите.

Независимият общински консултант Борис Бонев от „ Спаси София ”, който бе последовател на унищожаване на картата за една линия, още през лятото прикани да се купуват годишни карти за превоза даже да не ни трябват непрекъснато.

Било win-win за всички: пътуваме за лев дневно, понижаваме комерсиалния недостиг на България, подобряваме екологията и градската среда.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР