Сериозен ръст и туристи от цял свят очаква община Созопол

...
Сериозен ръст и туристи от цял свят очаква община Созопол
Коментари Харесай

Силен сезон и туристи от цял свят очакват в Созопол

Сериозен растеж и туристи от целия свят чака община Созопол за сезон 2018. Той беше открит публично през вчерашния ден от кмета Панайот Рейзи и министър Николина Ангелкова. Събитието обичайно съответства с осмото издание на фестивала на франкофоните " Солей ", което тази година беше отдадено на мароканската просвета.

По време на събитието, специфична нагарада за необикновен принос получи шефът на археологическия музей в града - Димитър Недев. 

„ Надявам се да имаме добър сезон. По-добър от последните два. Очакваме туристи от целия свят. Забелязваме дребен спад на съветски туристи, само че ще успеем да компенсираме с други пазари. Разчитаме доста на българските туристи “, разгласи кметът на Созопол Панайот Рейзи при формалното разкриване на летния туристически сезон нощес. По думите му обаче за сигурността на туристите е важно какво се случи със Закона за шума.

" Не сме съгласни  в последната минута на мача да се трансформират изискванията. Това е неприятен сигнал към туристите ", разяснява Рейзи. Той предлага въпросния Закон да бъде разискван първо с всички ангажирани с туристическия сезон в сектора и в страната, само че след края на дейния летен сезон.

„ Мен инспекциите за шума мен не ме тормозят. Даже този Закон ми оказва помощ като кмет, тъй като тези неща към този момент няма да са моя отговорност. Хората, които управляват шума сега са кметовете. Ние би трябвало да кажем по какъв начин тъкмо да се управлява това. Ние постоянно сме намирали формулата за решаването на проблемите на локално равнище. Няма по какъв начин този Закон да е потребен за всички. Не е най вярната формула да търсим смяната в законите. Затова и ги сменяме по няколко пъти “, разясни още Панайот Рейзи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР