Сериозен проблем бе открит в автомобилите на престижната марка -

...
Сериозен проблем бе открит в автомобилите на престижната марка -
Коментари Харесай

Mercedes сменя софтуера на 1,3 милиона коли заради грешен сигнал

Сериозен проблем бе открит в колите на влиятелната марка - след пътен случай някои от тях изпращат погрешни геоданни на незабавните служби, а спасителите идват на неверното място.

Mercedes-Benz ще изтегли за сервизен обзор повече от 1,3 милиона от колите си заради проблеми със системата за незабавни повиквания. Това написа организация Associated Press, базирайки се на документите на Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата в Съединени американски щати.

Източникът споделя, че сервизната акция е провокирана от случай в Европа, при който след случай транспортно средство изпраща на спешна работа сигнал с неправилни координати. Това се случва още през 2019 година. След което, Mercedes стартира следствие и откри, че това не е единственият сходен случай.
 Mercedes съумя да покрие европейските условия за излъчвания в последната минута
Mercedes съумя да покрие европейските условия за излъчвания в последната минута

Освен тях се чака PSA Group, Volvo, Renault и BMW също да покрият регулациите

Въпреки обстоятелството, че в Съединените щати не са открити сходни случаи, Mercedes въпреки всичко ще изтегли за инспекция повече от 1,3 милиона автомобила в страната. Компанията ще стартира да се осъществя от 6 април.

Моделите подлежащи на инспекция са CLA, GLA, GLE, GLS, SLC, A, GT, C, E, S, CLS, SL, B, GLB, GLC и G, създадени и пуснати на пазара в интервала от 2016 до 2021 година.

Mercedes ще уведоми притежателите, които към този момент са закупили тези коли, и ще размени гратис софтуера за тях.

Освен това Daimler - чието дъщерно сдружение е Mercedes, също по този начин ще привика за инспекция в сервиз колите Metris 2016-2020 и Sprinter 2019-2020.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР